Fortnite ohitti Counter Strike: Global Offensiven kaikkien aikojen palkintorahamäärissä. Fortnite Champions series -finaalit pelattiin viime viikonloppuna ja turnauksesta jaetut palkintorahat veivät Fortniten palkintorahoissa ohi CS:GOn. Tällä hetkellä Fortnitessä on jaettu noin 180,000 dollaria enemmän voittorahoja kuin CS:GOssa.

Suvereenia piikkipaikkaa pitää Dota 2, jossa on jaettu jo uskomattomat 216 miljoonaa dollaria. Tilanne elää jatkuvasti ja huomenna 26.9. alkavassa ESL One New York 2019 CS:GO -turnauksessa on jaossa taas yhteensä 200,000 dollaria palkintorahaa.

Näillä näkyminen Fortnite tulee pitkässä juoksussa pysymään toisena, sillä palkintorahaa turnauksissa on jaossa enemmän kuin CS:GOssa.

 

Kuvassa TOP-5 eniten palkintorahaa jakaneet pelit. (KUVA: Esport Earnings)

 

Dota 2 -videopelin maailmanmestaruuskisat eli The International -turnaus pelattiin elokuussa 2019. Turnauksessa jaossa ollut palkintorahamäärä oli isoin, mitä e-urheilun historiassa on nähty – yhteensä 34 miljoonaa dollaria. Turnauksen voittaneessa joukkueessa pelasi kaksi suomalaista: Jesse ”JerAx” Vainikka ja Topias ”Topson” Taavitsainen. Heidän joukkueensa OG kuittasi voitosta yhteensä 13,9 miljoonaa euroa.

Suomalaisedusteinen OG on käärinyt palkintorahoja Dota 2 -turnauksista joukkueista kaikkein eniten – yhteensä 33,4 miljoonaa dollaria. OG on kaikkien aikojen toiseksi menestynein joukkue koko e-urheilussa, ainoastaan Team Liquid on tienannut organisaationa enemmän palkintorahoja ja eroa on vain noin 350 000 dollaria.

Fortnite World Cup pitää kakkossijaa tällä hetkellä, turnauksessa palkintorahaa oli jaossa yhteensä 30 miljoonaa dollaria. Vielä ennen Dota 2 -maailmanmestaruuskisoja Fortnite WC noteerattiin palkintorahamäärässä isoimpana turnauksena. Fortnitestä eniten palkintorahaa kerännyt joukkue on Lazarus, jonka saldo 15 turnauksen jälkeen on 3,5 miljoonaa dollaria.

CS:GOn major-turnaukset ovat CS ympyröissä kaikkein seuratuimpia sekä arvostetuimpia tapahtumia. Niissä palkintorahaa on jaossa tasan miljoona dollaria ja niitä järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Kolme kertaa putkeen major-turnauksen voittanut Astralis on kerännyt joukkueista eniten palkintorahaa CS-turnauksista – yhteensä 7,2 miljoonaa dollaria. CS:GOssa palkintorahoihin on jo tulossa muutoksia, kun BLAST Pro Series kertoi nostavansa palkintorahojen määrää huomattavasti.

 

Lähde: Esports Earnings

Kuvalähde: valve