Poikkeusvuosi 2020 on tuonut varsinkin CS:GO:n puolella paljon pelattavaa, kun turnaukset ovat siirtyneet onlineen, eikä matkustamiseen ole tarvinnut käyttää aikaa. Toisaalta vuosi on ollut myös raskas, ja ehkä siinä yksi syy siihen, miksi pelaajavaihdoksia on nähty Suomessakin paljon – kovimmassa kärjessä ihan yhtä lailla kuin myös muilla tasoilla pelaavissa joukkueissa. Viime viikkoina on seurattu silmä kovana varsinkin ENCEssä tapahtuneita muutoksia.

Juuri ennen joulua NYYRIKKI Esports julkaisi twiitin, jossa kiitti CS:GO-joukkuettaan kuluneesta vuodesta, ja ilmoitti samalla, että pelaajat ovat vapaita agentteja ensi vuodesta alkaen, mutta voivat jo nyt kokeilla uusia mahdollisuuksia. CS:GO-joukkueen managerina toiminut Tuomas Rautava avasi asiaa TwitLonger -palvelussa pidemmin.

– Mukaan mahtui todella hienoja hetkiä joukkueen kanssa sekä tutustuin uusiin ihmisiin ja sain useita uusia ystäviä. Alku lupasi meille hyvää ja taistelimme tiemme Telia Esports Seriesiin Suomen huippujen joukkoon sekä menestyimme hyvin esim. Rainmaker, Elisa ja Esportal -turnauksissa, Rautava kirjoittaa.

– Haasteet alkoivat kuitenkin ilmaantumaan jo 2020 keväällä kun joukkueeseemme jouduttiin tekemään paljon pelaajamuutoksia jatkuvasti. Tämä ”suffle” jatkui läpi vuoden 2020 ja emme päässeet hyödyntämään joukkueemme täyttä potentiaalia, mutta tulokset olivat silti erittäin kilpailullisia sekä kelvollisia, hän jatkaa.

Kuluttavien muutosten vuoksi organisaatio ja pelajat tulivat yhteiseen päätökseen siitä, että on aika viheltää peli poikki.

Pian Nyyrikiltä tuli kuitenkin myös iloisia uutisia: Organisaatio aloittaa League of Legends Akatemia -projektin. Kyseessä ei kuitenkaan ole perinteinen akatemiajoukkue, joka pelaisi Nyyrikin nimen alla, projektiin osallistuvat voivat jatkaa omissa joukkueissaan tai liittyä joukkueeseen akatemian aikana.

Nyyrikillä on suomalaisista organisaatioista pisin kokemus LoLin parissa, ja akatemiaprojektilla he pyrkivät auttamaan nuoria pelaajia saamaan näkökulmaa kilpapelaamiseen.

Lisätietoja LoL-akatemiasta löydät Nyyrikin sivuilta.

Päivitetty 28.12.2020: korjattu vuosiluku oikeaksi