Aiemmin kesällä uutisoitiin, kuinka Ruotsin urheiluliitto ei hyväksynyt e-urheilua liiton alaiseksi urheilulajiksi, ja näin pakotti esimerkiksi Dota 2 -pelin MM-kisat pois Ruotsista.

Nyt vaikuttaisi kuitenkin, että Ruotsi on näyttämässä e-urheilulle sittenkin vihreää valoa; Ruotsin kulttuuriministeriön 23. heinäkuuta  julkaisemassa lehdistötiedotteessa kerrottiin, kuinka Ruotsin hallituksen virastot tekevät parhaillaan ehdotusta väliaikaisen maahantulokiellon muuttamiseksi kolmansista maista. Ehdotuksen tavoitteena on laajentaa kansainvälisiin eliittikilpailuihin osallistuvien ihmisten mahdollisuuksia matkustaa Ruotsiin – myös e-urheilun osalta. 

– Olen iloinen, että voimme nyt ryhtyä lisätoimiin kansainvälisten e-urheilutapahtumien mahdollistamiseksi myös pandemian aikoina. Ruotsi on pitkään ollut e-urheilun edelläkävijä, jota meidän on edelleen suojeltava,  kulttuuri- ja demokratiaministeri Amanda Lind sanoi tiedotteessa.

 Muutoksen ehdotetaan tulevan voimaan 23. elokuuta 2021. Jos ehdotus menee läpi, se tarkoittaa että syksyn CS:GO Majorit voitaisiin sittenkin järjestää suunnitelmien mukaan.