Counter-Strike: Global Offensive on rikkonut jälleen uuden ennätyksen tänä vuonna. Se oli viime kuussa eniten pelattu peli Steamissa dataa keräävän Steam Charts sivuston mukaan.

CS:GOn pelaajamäärä lokakuussa oli korkeimmillaan 747,937 pelaajaa, toiseksi tullut Dota 2 keräsi 739,924 pelaajaa ja PUBGilla eli PlayerUnknown’s Battlegroundsilla oli 637,870 pelaajaa.

Vielä elokuussa CS:GO oli pelaajamäärissä PUBGia noin 100,000 pelaajaa jäljessä. Sen jälkeen on tapahtunut paljon muutosta, sillä CS:GO saavutti pelin korkeimman keskimääräisen pelaajamäärän syys-lokakuussa.

Elokuussa pelatun Berliinin StarLadder Major -turnauksen jälkeen pelaajamäärät ovat olleet kovassa nousussa. Majoreiden jälkeen on tapana tulla yleisöryntäys pelin pariin, koska moni satunnaisesti pelaava seuraa ensin maailman parhaiden joukkueiden edesottamuksia ja tämän jälkeen ovat itse motivoituneita palaamaan CS-peleille. Pelaajamäärien nousu selittyy myös varmasti sillä, kun CS:GOsta tuli ilmainen peli kaikille joulukuussa 2018.

Myös ikonisen de_cache -kartan paluu on yksi syy pelaajamäärien kasvulle. CS:GOn korkein pelaajalukumäärä samanaikaisesti on kuitenkin vielä vuonna 2016 huhtikuussa MLG Columbus Major -turnauksen jälkeen, jolloin pelaajia servereillä oli yhteensä 850,485.

 

Lähde: Dot Esports & Steam Charts