HLTV on perinteisesti aloittanut uuden kalenterivuoden julkaisemalla CS:GO-pelaajien top2o-listan edelliseltä vuodelta. Pitkin tammikuuta listaa on menty yhä pidemmälle, kunnes viimein on selvillä vuoden 2020 paras CS:GO-pelaaja. Pelaajat valitaan listalle HLTV:n eri tilastojen perusteella.

Tänä vuonna suomalaispelaajia ei listoilla näkynyt, toisin kuin viime vuonna, kun ENCEn nuori osuja Jere ”sergej” Salo listattiin 13. parhaaksi pelaajaksi. Kaksi joukkuetta ovat saaneet suurimman osan pelaajistaan listalle: Furian pelaajia listalla on kolme, samaten Astraliksen. Listalla näkyy useita tuttuja nimiä, ja varsinkin kärkipää on tuttu jo aiemmilta vuosilta: Kolmen kärki on itseasiassa tismalleen sama, kuin viime vuonna.

Vuoden 2020 parhaaksi CS:GO-pelaajaksi valittiin Team Vitalityssa pelaava 20-vuotias Mathieu ”ZywOo” Herbaut, ohittaen tänäkin vuonna Natus Vinceren Oleksandr ”s1mple” Kostylievin. HLTV:n mukaan kisa ykköspaikasta oli tänä vuonna erittäin tiukka – itse asiassa yksi tiukimmista, mitä on listausten historiassa ollut. Herbaut vei ykköspaikan, sillä hän suoriutui Kostylievia paremmin tärkeissä otteluissa ja suurissa turnauksissa.

Kolmannen sijan viime vuoden tapaan vei Astraliksen Nicolai ”⁠device⁠” Reedtz, joka HLTV:n mukaan on selvästi parempi kuin kukaan hänen alapuolelleen jääneistä pelaajista, mutta ei siltikään missään vaiheessa ollut oikeastaan kamppailemassa kahdesta kärkipaikasta.

Vuoden 2020 parhaat CS:GO-pelaajat:

 1. Mathieu ”ZywOo” Herbaut Team Vitality
 2. Oleksandr ”s1mple” Kostyliev Natus Vincere
 3. Nicolai ”dev1ce” Reedtz Astralis
 4. Nikola ”NiKo” Kovač FaZe Clan/G2 Esports
 5. Denis ”electronic” Sharipov Natus Vincere
 6. Benjamin ”blameF” Bremer Complexity Gaming
 7. Robin ”ropz” Kool Mousesports
 8. Jonathan ”EliGE” Jablonowski Team Liquid
 9. Peter ”dupreeh” Rasmussen Astralis
 10. Florian ”⁠syrsoN⁠” Rische BIG
 11. Emil ”Magisk” Reif Astralis
 12. Martin ”stavn” Lund FunPlus Phoenix/Heroic
 13. Nemanja ”huNter-” Kovač G2
 14. Yuri ”yuurih” Santos Furia
 15. Ludvig ”Brollan” Brolin Fnatic
 16. Henrique ”HEN1” Teles Furia
 17. Freddy ”KRIMZ” Johansson Fnatic
 18. Kaike ”KSCERATO” Cerato Furia
 19. Justin ”jks” Savage 100Thieves/Complexity Gaming
 20. Vincent ”Brehze” Cayonte Evil Geniuses

Lähde: HLTV