CS:GO on rikkonut oman ennätyksensä pelaajien määrässä samaan aikaan, kun pelaajia oli 8. helmikuuta servereillä yhteensä huimat 874,875 samanaikaisesti. Aikaisempi ennätys on vuodelta 2016, kun peliä pelasi samaan aikaan kaikkiaan 850,485 pelaajaa.

CS:GO on vuodesta 2012 lähtien julkaistuista peleistä kaikkein suosituin Steamissa. CS:GOn pelaajamäärä on kasvanut huimaa tahtia. Esimerkiksi pelaajien keskimääräisen määrän ennätys on rikottu lähiaikoina jopa neljään otteeseen: ensin elokuussa ja uudelleen marraskuussa, joulukuusa ja viimeisimpänä tammikuussa.

Samanaikaisten pelaajien määrä on kasvanut vuoden 2019 heinäkuun 578,933 lukemista nykyiseen huippulukemaan 874,875. CS:GO johtaakin kaikkia statistiikoja Steamissa viimeiseltä kuukaudelta, jättäen jalkoihin pelejä kuten Dota 2, GTA V ja PUBG.

Pelin huimalla kasvulla on varmasti monia saloja. Pelin ilmaisuus on varmasti yksi isoimmista, mutta myös esimerkiksi Valven sponsoroimat Major-turnaukset ovat tuoneet pelille paljon näkyvyyttä ja suosiota. Myös uusi Shattered Web -päivitys toi peliin paljon uusia pelaajia.

CS:GO jatkaa hyvin todennäköisesti kasvuaan entisetään ja lajin tapahtumat, kuten BLAST Premier Spring series, ESL Pro League Season 11 ja kulman takana odottavat, Brasiliassa järjestettävät vuoden ensimmäiset Majorit pitävät nykyiset ja uudet fanit kiinnostuneina.

 

kuva: steamcharts, devianart

lähde: dexerto