Jo pitkään CS:GO – skenen ympärillä on ollut suurta keskustelua matchmaking – pelimuodon ongelmista, kuten huijareista sekä epäasiallisesta käytöksestä pääasiassa nuorempien pelaajien puolelta. Myöskin näistä edellä mainituista ongelmista on puhuttu julkisesti eri sosiaalisen median kanavissa. Kuitenkin varma viesti on se, että useimpia tälläinen häiriköinti sekä kaikenlainen huijaaminen ärsyttää ja siihen myöskin toivotaan suurta puuttumista.

Nyt keskusteluun liittyi omalla twitter-kanavallaan entinen ammattipelaaja sekä nykyinen CS:GO-selostaja Jacob ”Pimp” Winneche, joka kommentoi erittäin kärkkäin sanavalinnoin matchmaking – pelimuodossa vallitsevia ongelmia. Winneche kertoo, ettei CS:GO – ottelu ole ollut koskaan näin huonossa jamassa kuin mitä se nykyään on, tämän aiheuttajiksi hän nimeää nimen omaan juuri edellä mainitut ongelmat. Ongelmat eivät ratkea ainoastaan sillä, jos ne tuodaan sosiaalisessa mediassa esiin. Niihin täytyy puuttua, jotta mahdollisimman moni pelaaja pystyy nauttimaan myöskin jatkossa matchmakingin pelaamisesta. Julkaistussa twiitissä Winneche vaatii CS:GO’ta toimimaan asian suhteen.

Twiitti on saanut osakseen julkaisun jälkeen todella paljon huomiota, mutta myöskin kritiikkiä. Eräskin Winnechen twiittiin vastannut ehdotti ratkaisumalliksi samantyylistä ratkaisua kuin Battlefield – pelisssä. Toisin sanoen jokainen pelaaja joutuisi lunastamaan itselleen maksullisen pelipassin, joka on ainakin edellä mainitussa pelissä vähentänyt huijareiden sekä toxisuuden määrää. Useat kommentit edellä mainitussa twiitissä kuitenkin paljastavat, että ongelma on todellinen.