Suomalainen CS:GO-joukkue SJ Gaming pelasi eilen viimeiset pelinsä ESEAn Advanced-divisioonan tällä kaudella. Suomalaisten suoritus ei aivan riittänyt huippusijoihin, mutta he onnistuivat turvaamaan itselleen jaetun 5.-6. paikan.

Sijoitus on sinällään merkittävä, että se takasi joukkueelle paikan seuraavan ESEA Premier -liigakauden karsinnoissa. Karsintoihin ottavat osaa edellisen Premier-kauden häntäpää, Advanced-liigan parhaimmisto ja muut kutsujoukkueet.

SJ Gamingin lisäksi karsinnoissa nähdään suomalainen HAVU Gaming, joka jäi viime Premier-kaudella 15. sijalle. Karsintojen neljä parasta joukkuetta palkitaan Premier-paikalla, muut pudotetaan Advanced-liigaan. Paikka Premier liigassa takaa kovemman peliympäristön, suuremman palkintopotin ja mahdollisuuden päästä pelaamaan ensi kauden Global Challenge -turnauksessa.

Mutta vaikka kumpikaan joukkeista ei saisikaan paikkaa ensi Premier-kaudelta, on jonkinasteinen suomalaisedustus silti taattu, sillä Otto ”OttoNd” Sihvon kotijoukkue CR4ZY varmisti jo paikkkansa viime Premier-kauden 5.-8. sijallaan.

Karsintaturnaus alkaa tämän viikon perjantaina ja loppuu sunnuntaina. Sen tarkempi aikataulu julkistetaan myöhemmin.

Lähde: Liquidpedia Kuvalähde: SJ Gaming