CS:GO tähti Peter ”dupreeh” Rasmussen kertoi mielipiteensä Astraliksen saamaan kritiikkiin Tanskan Odensessa pelatussa ESL Pro Liigan 10. kauden välieräottelussa mousesportsia vastaan, jossa Astraliksen pelaajat käyttivät yleisön reaktioita hyväkseen.

Astraliksen ja mousesportin välisessä kamppailussa tapahtui erikoinen asia, mikä on puhuttanut niin fanien, kuin pelaajienkin keskuudessa. Ottelun aikana Astralis sai apua tanskalaiselta kotiyleisöltä joukkueen tarkistaessa kulmaa Overpass -kartassa, helpottaen Astraliksen Lukas ”gla1ve” Rossanderia saamaan helpohkon tapon, kun mousesports teki boostia ikkunalla. Tämä aiheutti keskustelua CS-skenessä.

Astraliksen kivääripelaaja Dupreehin mielestä lajissa ei ole hyväksyttävää antaa vihjeitä yleisöstä pelaajille vastustajan mahdollisista olinpaikoista. Se olisi hänen mielestään hävettävää. Dupreeh ei kuitenkaan ollut varma siitä, mitä kyseisessä ottelussa tapahtui, muuta kuin sen, että LAN-tapahtumissa on yleistä, että yleisö on innoissaan ovelista tai muuten vaan sykähdyttävistä pelitapahtumista.

Hän myös lisäsi, että varmasti kuka tahansa huippupelaaja huomaisi, jos yleisö reagoisi jotenkin epätavallisesti pelin tapahtumiin ja koittaisi hyötyä siitä parhaalla mahdollisella tavalla. Vaikkakin reaktio oli tällä kertaa hyväksi hänen joukkueelleen, ei ne aina ole parhaaksi otteluille.

Team Liquidin Russell ”Twistzz” VanDulken oli samaa mieltä kollegansa kanssa. Hänenkin mielestään joka ikinen pelaaja on syyllinen käyttämään silloin tällöin yleisön reaktioita hyväkseen turnauksissa. Hän lisäsi, että sitä on käytetty ammattilaisten keskuudessa jo pitkään ja kulmien tarkistamista yleisön avulla pidetäänkin eräänlaisena fiksuna taktiikan muotona.

Kyseinen videoklippi aiheutti paljon keskustelua CS-fanien keskuudessa, mutta turnausjärjestäjien voi olla vaikeaa tehdä asialle mitään, sillä välillä edes pelaajien äänieristetyt kopit eivät pidä yleisön kiljuntaa loitolla.

 

Lähde: DexertoTwitch

Kuva: Svenja Naudßus