Elektronisen urheilun suomenmestaruuskisat CS:GO:n parissa pelataan elokuun 20.-21. elokuuta Tubecon Games -tapahtuman yhteydessä. Turnausta edeltää netissä pelattava karsintaturnaus, johon mahtuu mukaan yhteensä 128 joukkuetta. Yksi lopputurnauksen osallistujista on jo varma: Siellä odottaa lajin hallitseva mestari HAVU Gaming. Turnauksessa on jaossa 10 000 euron palkintopotti.

Turnauksen julkistamisen myötä Twitterissä keskustelu kävi kuumana, ja ihmeteltiin, miksi Suomen Elektronisen urheilun liiton SEULin järjestämän turnauksen karsinnat ovat keskellä kansainvälistä pelaajataukoa, joka on tänä vuonna 19.7.-15.8.. eSM-kisojen karsinnat ovat 30.7.-1.8. Twitterissä kritisoitiin SEUL:ia muun muassa siitä, etteivät he ymmärrä pelaajatauon merkitystä ja arvoa pelaajille, sekä siitä, että karsinnoista ilmoitettiin myöhään, vain noin kaksi viikkoa ennen niiden alkua.

Liiton viestintäkoordinaattori Niko Nikkilä toteaa sähköpostitse, ettei kisojen järjestäminen samaan aikaan player breakin kanssa ole toivottavaa, ja että tähän kohdistettu kritiikki on ollut aiheellista.

– Ikävä kyllä alati muuttuva koronatilanne on vaikeuttanut tämän vuoden kisojen suunnittelua, kun tapahtumajärjestäjät ovat LAN-tapahtumien toivossa pyrkineet siitämään tapahtumiaan myöhemmälle vuoteen. Lisäksi suomalaisten perinteinen, heinäkuinen lomakuukausi tarkoitti sitä, ettei kisoja ollut mielekästä järjestää sen kanssa päällekkäin, Nikkilä kertoo.

SEULin arvoihin kuuluu se, että liitto panostaa pelaajien etujen ajamiseen, ja viime aikoina pelaajien burn-outit ovat olleet suuri puheenaihe niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

– Tunnustamme, ettei tässä ylletty liiton ajamien arvojen tasolle. Ensi vuoden kisajärjestelyt on kuitenkin tarkoitus aloittaa huomattavasti tätä vuotta aiemmin, jotta samanlainen tilanne vältettäisiin, Nikkilä toteaa.