Opiskelijoiden SM-kisat saivat viime vuonna ensimmäisen maistiaisensa e-urheilusta Hearthstonen ja Overwatchin muodossa. Samanlainen meininki jatkuu tänä vuonna, ja syksyn ensimmäisenä kisalajina on Counter-Strike: Global Offensive.

Turnauksen järjestämisestä vastaavat Opiskelijakunta SAMMAKKO, 100k eSports, Opiskelijoiden Liikuntaliiton ja Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL. Sen lohkovaihe käynnistyi maanantaina, jolloin yhteen ottivat joukkueet Tampereen Yliopistosta ja Maanpuolustuskorkeakoulusta, sekä joukkueet KuoLES ja rapukoulu Itä-Suomen Yliopistosta.

”Viime vuonna olin itse Opiskelijoiden Liikuntaliiton varapuheenjohtajana ja silloin kisat myönnettiin Overwatchiin ja Hearthstoneen. Jo silloin harmittelin, ettei CSGO:sta ollut tullut hakemusta, kun oma tausta ja mielenkiinto katsojanakin on kynärin puolelta. Overwatchin and Hearthstonen kisat olivat menestyksekkäät ja hyvin toteutetut, joten kun palasin takaisin Satakuntaan täksi vuodeksi viimeistelemään opintoja, otin asiasta itse koppia aiemmista kisoista rohkaistuneena”, kertoi OSM-projektipäällikkö Juho Paavola.

”Nyt ilmoittautumisvaiheessa tuli selkeästi ilmi se, että tällaisille kisoille on kysyntää. Paikkamäärä täyttyi nopeasti ja yli odotusten, sekä ihmisiä ihan suoraan soitteli minulle kyselläkseen kisoista. Korkeakoulujen elektronisen urheilun kerhotoiminta on lähtenyt monessa suunnassa hienosti käyntiin ja kulttuuri kasvaa koko ajan. Onkin hienoa, että OLL ja opiskelijajärjestöt ovat ottaneet elektronisen urheilun niin hyvin vastaan. Tällä toiminnalla varmasti kasvatetaan yhteisöllisyyttä ja tarjotaan tekemistä myös niille opiskelijoille, jotka eivät välttämättä innostu opiskelijabileistä tai perinteisistä urheilukisoista.”

Kaikki turnaukseen osallistuvat joukkueet ovat:

 • LOHKO 1
  Spiritus (Tampereen yliopisto)
  cExpand (Oulun yliopisto)
  Swagkoff (Satakunnan ammattikorkeakoulu)
  NDU esports (Maanpuolustuskorkeakoulu)

 

 • LOHKO 2
  KuoLES (Itä-Suomen yliopisto)
  rapukoulu (Itä-Suomen yliopisto)
  Khiisseliviikset (Satakunnan ammattikorkeakoulu)
  Vilperit (Tampereen ammattikorkeakoulu)

 

 • LOHKO 3
  XAXA (Tampereen ammattikorkeakoulu)
  RahinaTaktiks (Lahden ammattikorkeakoulu)
  4Towers (Metropolia Ammattikorkeakoulu)
  Setämiehet (Karelia ammattikorkeakoulu)

 

 • LOHKO 4
  Mainostilaa myynnissä (Metropolia Ammattikorkeakoulu)
  HANAA (Metropolia Ammattikorkeakoulu)
  Salamis from Kajaani (Kajaanin ammattikorkeakoulu)
  Gaming Barracks CSGO (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu)

Turnauksen lohkovaihe päättyy 17.10. mennessä, jonka jälkeiset finaalit pelataan Insomnia-tapahtumassa 26.-27.10. Otteluita voi seurata 100K eSportsin Twitch-kanavalta.

Lähde: OSM Kuvalähde: OSM