CS-pelaajien etujärjestö (CSPPA) on joutunut myrskyn silmään, sillä järjestö on ollut otsikoissa pitkin kesää, eikä laantumisen merkkejä ole vieläkään näkyvissä. Nimittäin aivan heinäkuun alussa uutisoitiin pelaajajärjestön sekä turnausjärjestäjä B-siten pyörittämän Flashpoint – liigan rahallisia epäselvyyksiä.

CSPPA on joutunut kiistojen keskipisteeseen, kun DBLTAP julkaisi artikkelin, jossa oli CSPPA:lle osoitettu kirje, jossa Flashpoint kertoo pidättävänsä aiemmin sovitun 165 000 dollaria. Liiga perustelee tätä sillä, ettei CSPPA ole noudattanut kaikkia ennalta sovittuja velvoitteitaan.

Voit lukea aiheesta enemmän täältä:

Kuukausi ei ole edes kerennyt vielä päästä loppuun, kun CSPPA on jälleen otsikoissa. Tällä kertaa HLTV:n uutisen mukaan järjestö lopettaa edustajapalvelunsa. HLTV:n uutisoi, että CSPPA:n jäsenet olisivat toimineet pelaajien edustajina. Tämä on aiheuttanut todella paljon närää muun muassa Flashpointissa, joka on ollut aiemmin jo tukkanuottasilla järjestön kanssa, mutta myöskin ESL Pro League – joukkueissa.

Myöskin edellä mainitun kirjeessä on muun muassa väitteitä siitä, että CSPPA olisi joutunut eturistiriitaan, koska sen ylimmän johdon jäsenet olisivat toimineet joidenkin pelaajien edustajina.

B-siten mukaan CSPPA myötävaikutti Heroicin ja FunPlus Phoenixin väliseen sopimukseen, joka kuitenkin kaatui aivan viime hetkillä, sillä pelaajat olivatt esittäneet CSPPA:n ”neuvoihin” perustuen uusia palkkavaatimuksia. Nämä vaatimukset olisivat B-siten väitteiden mukaan olleet markkinoiden ylittäviä. CSPPA ampui B-siten väitteet alas omalla twitter-kanavallaan.

Soppaa monimutkaisemmaksi tekee sen, että HLTV kertoo nähneensä aineistoa, joka todistaisi CSPPA:n edustajien edustaneen tanskalaisjoukkueen pelaajia neuvotteluissa. Myöskin HLTV:lle nimettömästi puhuneet lähteet kertoivat, että juuri CSPPA:n puuttuminen olisi ollut syy sopimuksen purkaantumiseen.

Kuten edellä mainittiin, tämä on herättänyt närää ESL Pro League – joukkueissa, joista osa on kommentoinut HLTV:lle CSPPA:n aiheuttamasta kohusta. ESL Pro League – kumppanuusjoukkueet vaativatkin, että asia ratkaistaan mahdollisimman pikaisesti, jotta yhteistyö CSPPA:n kanssa voi edelleen jatkua.

— CSPPA:n kaksoisrooli pelaajien yhdistyksenä ja edustajana vaikuttaa mahdollisuuteen saada asianmukainen pelaajakäsittely ja pahimmillaan voi johtaa tiedon väärinkäyttöön. Jos joku esittelee itsensä pelaajaliittona mutta samalla toimii myöskin pelaajien edustajana. Tuloksena on valtava eturistiriita, joka voi olla vahingollinen kaikille, kommentoi Nicolas Maurer Vitalitystä HLTV:lle.

Pelaajien edustaminen CSPPA:n kautta tapahtuu Tanskan Elite Athletes Association – järjestön (DEF) kautta, joka saa vastineeksi prosenttiosuuden palkasta ja yksilöllisistä sponsorointisopimuksista. CSPPA on kertonut, ettei DEF olisi edustanut muita kuin tanskalaisen Astraliksen pelaajia sekä valmentajaa. Kuitenkin HLTV paljasti, että muiden joukkueiden pelaajat ovat lähestyneet CSPPA:n työntekijöitä koskien siirto-ongelmia. Tänään pelaajayhdistys julkaisi omalla twitter-kanavallaan tiedotteen, jossa se kertoo lopettavansa edustamispalveluiden tarjoamisen.

Lähde: HLTV