Sisältövaroitus: Tämä uutinen sisältää mainintoja itsetuhoisuudesta ja itsemurhasta.

Overwatch Leaguen Dallas Fuel -joukkueen alkuperäispelaajiin kuuluva Hyeon ”EFFECT” Hwang ilmoitti viikonloppuna eläköityvänsä joukkueesta ja Overwatchin kilpapelaamisesta. Hyeon tiedotti asiasta Facebook-sivunsa kirjoituksessa, jonka käänsi englanniksi Twitter-käyttäjä @swingchip930.

Hyeon avautui kokemastaan riittämättömyyden tunteesta ja itselleen asettamistaan korkeista tavoitteista, jotka ovat vainonneet häntä lapsesta lähtien. ”Kannan aina häpeää mukanani, mutta jonain päivinä se kasvaa niin suureksi, että tunnen vahvaa halua tappaa itseni”, Hyeon kirjoitti.

Pelaaminen toimi yhtenä pakokeinona, jonka kautta Hyeon kykeni kokemaan onnistumisen riemua. Lopulta Overwatchista tuli se tavoite, jolle Hyeon pyrki antamaan kaikkensa ja jota silmällä pitäen hän puski itseään eteenpäin. Hyeon pitää uransa perusteena nimenomaan tätä antautumista, mutta samalla myöntää, ettei peli itsessään enää innosta häntä samalla lailla kuin ennen.

”Overwatch ei ole muuttunut lainkaan. Peli ei kiinnosta minua kuten ennen, enkä kyennyt nousemaan tähdeksi. Samat kokoonpanot, samat kentät ja samat strategiat. Kun pidin taukoa, ajauduin fyysisesti pahimpaan mahdolliseen tilaan, joten minun olisi pitänyt harjoitella kuin elämäni riippuisi siitä, mutta se ei ollut hauskaa. En enää tuntenut tähdeksi tulemisen kutsua”, Hyeon selitti.

Lopulta Hyeon sairastui vaikeaan masennukseen, jonka aikana hän pelkäsi tekevänsä itsemurhan. Niinpä hän on päättänyt oman terveytensä vuoksi jättää ammattipelaajan uran taaksensa ja keskittyä paranemiseen, mahdollisesti lääkärien avustuksella.

Ilmoitus on saanut Overwatch-piireissä aikaan keskustelua pelaajien mielenterveydestä ja sen hoidosta. Esimerkiksi Overwatch Leaguen analyytikkona toimiva Christopher ”MonteCristo” Mykles kehotti ammattipelaajia ottamaan häneen yhteyttä, mikäli he tarvitsisivat tietoa alalla toimimisesta. Overwatchin parissa työskennellyt mentaalivalmentaja Blake Panasiewic taasen avasi Overwatch Leaguen ja terapiapalveluiden ongelmakohtia.

Myös Hyeonin entinen joukkuetoveri Timo ”Taimou” Kettunen rohkaisi oman kokemuksensa kautta pelaajia avoimuuteen.

Hyeonin kirjoituksen koko käännöksen voi lukea täältä. Lisäksi tämän moderaattorina toimiva choiiiii ilmoitti eilen Redditissä keräävänsä fanien viestejä Hyeonin tueksi, joita on mahdollista lähettää viikon loppuun asti.

Lähde: Hyeon ”EFFECT” Hwang Kuvalähde: Blizzard