Overwatch-yhteisön ongelmana on jo jonkin aikaa pidetty siellä vallitsevaa toksisuutta. Pelaajien käyttämä kieli ja pelinsisäinen käytös jättävät nimittäin runsaasti parantamisen varaa, noin lievästi sanottuna.

Aina ammattipelaajatkaan eivät välty turhautumiselta ja huonoilta päätöksiltä. Overwatch-Liigan Dallas Fuel -joukkueessa pelaava Félix "xQc" Lengyel joutui viime viikon lopulla vaikeuksiin käytöksensä vuoksi. Lengyel tuomittiin kesken pelin seitsemän päivän banneihin, jotka johtuivat tämän throwaamisesta, eli ennenaikaisesta ja tarkoituksellisesta ottelun luovuttamisesta.

Lengyel on jo aiemmin tunnettu suorasanaisuudestaan, egostaan ja aikaisemmista banneistaan.

Otettuaan itselleen tauon asian sulatteluun ja käsittelyyn, Lengyel julkaisi videon jossa hän ilmaisi oman kantansa asiasta. Hän myönsi ansaitsevansa saamansa rangaistuksen, mutta sanoi että joitain hänen sanomiaan asioita oli esitetty väärässä kontekstissa.

Lengyel toi itsekin ilmi, että kyseessä oli vain osa konfliktien sarjaa, joita hän on aloittanut muun muassa Anthony "harbleu" Ballon ja Brian "Kephrii" St. Pierren kanssa. Hän kuitenkin teki selväksi, että on tullut muutoksen aika.

"Pitkien päivien ja rankin aiheuttaman paineen jälkeen minulla on tapana vain antaa mennä, eikä se ole hyvä. Minun olisi pitänyt vain sulkea tietokone ja tehdä jotakin muuta, mutten tehnyt.

[...]

Eli seuraavaksi tulen tekemään vain omaa juttuani. Pelaan peliä kunnollisesti, käyn scrimeissä, teen sisältöä ja videoita, sekä striimaan. Toivottavasti pelaan yleisön edessä. Olen yhä itseni, paitsi sen suhteen, mikä ei ole okei. Kyseessä on jatkuva prosessi jossa yritän leikata sen osan pois", Lengyel selitti.

Blizzard ei ole vielä tiedottanut, tuleeko Lengyelin käytös johtamaan kurinpidollisiin toimenpiteisiin.

Lähde: Félix Lengyel Kuvalähde: Dallas Fuel