Dota Pro Circuit -formaatti uudistuu kaudelle 2020-2021. Valven tiistaina julkaiseman blogitekstin mukaan ensi syksynä starttaava DPC-kausi koostuu kolmesta maantieteellisestä liigasta, jotka huipentuvat Major-tason turnauksiin. Kausi päättyy totutusti syksyllä pelattavaan The Internationaliin.

Blogin mukaan liigat koostuvat ylä- ja alasarjoista, joista molemmissa kilpailee kahdeksan joukkuetta. Sarjoista on mahdollista myös pudota. Pelirytmiltään liigat on jaettu kolmeen kauteen, joista kustakin on jaossa 280 000 dollaria palkintorahaa.

Yhden pelikauden Valve kertoo kestävän reilun kuukauden. Otteluiden aikatauluun on panostettu ja tavoitteena on ollut luoda tasaisempi ja kiireettömämpi pelirytmi, jonka Valve uskoo edesauttavan kilpailun kehittymistä.

Kukin kolmesta kaudesta päättyy majoriin. Majorien palkintopotteja on laskettu puoleen aikaisemmasta miljoonasta dollarista. DPC-pisteitä joukkueet ansaitsevat paitsi majoreista, myös liigoista. Molempien voittajajoukkueille korvamerkitty summa on 500 pistettä.

Uudistuksen taustalla on pyrkimys tasaisempaan ja johdonmukaisempaan kilpailuformaattiin, Valve kertoo. DPC-päivitys tasoittaa sekä aikatauluja että palkintorahoja, minkä osaltaan pitäisi helpottaa T2- ja T3-joukkueiden muodostumista ja kehittymistä. Tiedotteen voit lukea kokonaisuudessaan Valven Dota 2 -blogista.

Lähde: Dota 2 Kuvalähde: Dota 2