Valve on jälleen päivittänyt Dota 2 -algoritmejaan. Eilen torstaina julkistetussa päivityksessä pelinsisäistä matchmakingia uudistettiin pelaajapalautteen ja kerätyn datan pohjalta. Tiedotteessaan Valve kertoo pyrkivänsä korostamaan soolopelaajien vastuuta pelikokemuksen parantamisessa.

Päivityksen myötä pelaajat ansaitsevat peleistään vakioidun määrän MMR-pisteitä. Jatkossa pelit ovat yksin jonotettaessa 30 MMR-pisteen ja ryhmänä pelattaessa 20 MMR-pisteen arvoisia.

Matchmakingin Fast ja Slow -jonot korvattiin Ranked Roles ja Ranked Classic -pelimuodoilla. Pelatakseen Ranked Roles -pelimuotoa pelaajan on ansaittava Roles-pelejä pelaamalla kaikkia pelin rooleja. Ranked Classic -pelimuodossa pelaajat itse päättävät, mitä roolia pelaavat.

Tämänkertaisetkin uudistukset ovat osa pidempää matchmaking-uudistusten jatkumoa. Valve uutisoi syksyllä kiinnittävänsä jatkossa enenevissä määrin huomiota Dota 2 -pelikokemukseen. Valven tavoitteena on parantaa pelien laatua muun muassa tasapainottamalla joukkueiden välisiä tasoeroja ja karsimalla pelejä pilaavia tilejä.

Lähde: Steam

Kuvalähde: Dota 2