Dota 2 -videopelin suosio on ollut jo pidemmän aikaa laskussa. Tällä kertaa tammikuun 2020 keskiarvoinen pelaajamäärä oli pienempi kuin tammikuussa 2014 eli kuusi vuotta sitten. Dataa keräävän Steam Charts -sivuston mukaan vuonna 2014 tammikuussa Dota 2 -pelin keskiarvoinen pelaajamäärä oli 393,860. Alla olevasta kuvasta huomataan, että vuoden 2020 tammikuun luvut ovat vielä alhaisemmat.

Dota 2 -pelin statistiikkaa ajalta: syyskuu 2019 – tammikuu 2020.

Tammikuu 2013 on ensimmäinen tammikuu, jolloin Dota 2 -pelistä on saatu pelaajadataa. Alla olevasta kuvasta näemme, että vuoden 2020 tammikuun pelaajalukemat ovat pienimmät sitten vuoden 2013 tammikuun.

Tammikuuta käytetään vertailuun, koska Dotakausi yleensä päättyy The International -jättiturnaukseen, jonka jälkeen useilla pelaajille kiinnostus peliin vähenee. Sitten tulee peliin uusi päivitys ja tammikuuhun mennessä pelaajat ovat jo tottuneet uuteen päivitykseen. Yleensä The Internationalin jälkeen pelaajat saattavat ottaa pari kuukautta lepoa pelihommista, mutta tapaavat palata pelin pariin myös tammikuussa.

Syitä pelaajamäärien vähentymiselle ei tiedetä, mutta olettamuksia riittää. The Internationalin jälkeisen päivityksen odotus ajaa useita pelaajia muiden pelien kimppuun ja saattaa olla, että tuon jälkeen aivan kaikki eivät enää palaa pelaamaan Dota 2:sta. Myös Dotan uudet päivitykset saattavat karsia pelaajamääriä, sillä ne yleensä puhuttavat ja odotukset ovat korkealla.

Mikä tahansa se syy ikinä onkaan, niin fakta on se, että Dota 2 pelaajamäärät ovat laskussa. Valven on löydettävä syyt pelaajien katoamiselle ja sitä kautta rakennettava pelaajakuntaa isommaksi.

Counter-Strike: Global Offensiven tilanne sen sijaan on aivan Dota 2:sen vastakohta. Uutisoimme hiljattain CS:GOn rikkoneen oman ennätyksensä, kun 8. helmikuuta 2020 servereillä oli samanaikaisesti 874,875 pelaajaa. Edellinen ennätys oli vuodelta 2016, jolloin pelaajia oli samanaikaisesti yhteensä 850,485.

 

Lähde: VPEsports

Kuvalähde: ESTNN