Dota 2 -julkaisija Valve on päivittänyt matchmakingiaan. Tiistaina julkistetun päivityksen suurimpia muutoksia ovat erillisten Solo- ja Party-rankingien yhdistäminen yhdeksi kattavaksi MMR-luvuksi sekä aiemmin vain Dota Plus-jäsenten käytettävissä olevan Ranked Roles -pelimuodon avaaminen laajalle yleisölle. Valven julkaiseman tiedotteen mukaan muutoksilla pyritään korostamaan pelin sosiaalista ulottuvuutta ja joukkuepeliä.

Suurin nyt voimaan tulleista muutoksista on erillisten Solo- ja Party-rankingien yhdistäminen yhdeksi kattavaksi MMR-luvuksi. Aikaisemmin pelaajat ovat kartuttaneet rankingiaan sen mukaan, pelaavatko he yksin vai yhdessä ystäviensä kanssa. Valven mukaan aikaisempi matchmaking-järjestelmä painotti yksinpeluuta: esimerkiksi korkeimpiin ranking-sijoituksiin oli mahdollista yltää vain pelaamalla yksin. MMR-muutoksella Valve kertoo pyrkivänsä purkamaan ystävien kanssa pelaamiseen liittyviä jarruja ja esteitä.

MMR-muutoksen myötä aikaisemmin vain Dota Plus -pelaajille tarkoitettu Ranked Roles -pelimuoto avataan laajalle yleisölle. Ranked Roles -pelimuodossa pelaajat valitsevat roolinsa jo ennakkoon, jolloin joukkueiden muodostaminen on helpompaa. Osana muutosta Valve lanseeraa erilliset Core- ja Support-rankingit; käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pelaajat kerryttävät nyt erillisiä roolikohtaisia MMR-lukuja. Näin Valve kertoo ehkäisevänsä ongelmia, jotka syntyvät pelaajien pelatessa itselleen vieraita rooleja.

Valve kertoo muutosten olevan kokeellisia, ja niiden vaikutuksia tullaan mittaamaan lähitulevaisuudessa. Dotan matchmakingia tullaan kehittämään aktiivisesti seuraavan vuoden aikana: antamansa tiedotteen mukaan Valve tulee keskittymään ainakin tiiminsisäiseen tasapainoon, pelaajien käyttäytymiseen ja loukkaavaan käytökseen, pelaajien kokemuksiin, Steam-tilien ostamiseen, ystävien kanssa pelaamiseen sekä MMR-rankingin kärkipään dynamiikkoihin. Lisäksi Valve pyytää käyttäjiä jakamaan kokemuksiaan ja ilmoittamaan kohtaamistaan ongelmista ja häiriöistä.

 

Lähde: Dota 2 Kuvalähde: Dota 2