E-urheilussa eri peleissä liigoissa ja turnauksissa palkintopotit ovat vuosien varrella vain kasvaneet kasvamistaan, eikä kasvulle näy olevan loppua. Esimerkiksi CS:GO:n puolella Major -turnauksessa on tulossa jakoon historialliset 2 miljoonaa dollaria, mikä on suurin palkintopotti pelin historiassa. Se ei kuitenkaan vedä vertoja sille, mitä on tulossa jakoon Dota 2:sen The International 2020 -turnauksessa.

The International on maailmanmestaruuskisa Dota 2 -pelaajille, jonka järjestää pelin kehittäjä Valve. Turnauksen palkintopotti koostuu Valven rahoittamasta 1,6 miljoonan dollarin potista, johon lisätään 25% myytyjen taistelupassien tuotoista. Ensimmäisessä, vuonna 2011 järjestetyssä The International -turnauksessa palkintopotti oli 1 600 000 dollaria. Viime vuonna turnauksessa jaettiin noin 34 000 000 dollaria, joista leijonanosan voitollaan vei OG, voittaen reilu 15 000 000 dollaria. Tänä vuonna potti on sitäkin suurempi: Jaossa on 40 miljoonaa dollaria.

Turnaus oli alunperin tarkoitus järjestää elokuussa, mutta koronaviruspandemian takia turnausta on siirretty. Valven mukaan turnaus järjestetään todennäköisesti elokuussa 2021 Tukholmassa.

Lähteet: Dota2, Liquipedia
Kuva: Dota2/Valve