Counter-Strike: Global Offensiven historian 12. Major-turnaus päättyi amerikkalaisjuhlaan, kun Cloud9 juhli ELEAGUE Major: Bostonin voittoa kotiyleisönsä edessä viime yönä.

Finaaliottelussa Cloud9 kukisti turnauksen voittajasuosikkeihin lukeutuneen FaZe Clanin lukemin 2-1 (14-16, 16-10, 22-19). Major-turnaukset ovat pelin arvokkaimpia turnauksia: voittajajoukkueen palkintosaalis oli 500 000 dollaria.

Ottelu näytti kääntyvän jo vahvasti FaZen suuntaan, kun eurooppalaisjoukkue onnistui nappaamaan itselleen voiton Cloud9:n karttavalinnassa, Miragessa. Cloud9 iski kuitenkin takaisin FaZen valinnassa, Overpassissa. Joukkue pelasi musertavan ensimmäisen puolikkaan kartassa, kun se voitti CT-puolen peräti 12-3.

Kolmas kartta, Inferno, jäi ikuisesti Counter-Strike-historiaan: kartan loppua kohden nähtiin mitä käsittämättömämpiä kierroksia. FaZen turnausvoitto vaikutti jo selvältä, ja joukkueella oli useita mahdollisuuksia ratkaista peli tilanteessa 15-11, mutta Cloud9 onnistui viemään ottelun jatkoajalle.

Jatkoajalla Cloud9:n henkinen vire oli FaZelle liikaa, vaikka eurooppalaistähdistä koostuva joukkue onnistuikin pakottamaan pelin toiselle jatkoajalle ilmiömäisten yksilösuorituksien voimin.4

Katso alla olevasta videosta kolmannen kartan huippuhetket:

Kaikkien aikojen amerikkalaissaavutus, finaalilla miljoonayleisö

Cloud9:n turnausvoitto oli melkoinen tuhkimotarina, sillä joukkue pelasi jo turnauksen lohkovaiheessa selkä seinää vasten. Se hävisi lohkovaiheen kaksi ensimmäistä peliä, mutta eteni pudotuspeleihin voittamalla kolme seuraavaa otteluaan (Virtus.pro, Astralis, Vega Squadron).

Pudotuspeleissä amerikkalaisylpeys voitti maailman parhaita joukkueita:  G2 Esports kaatui luvuin 2-0 ja SK Gaming luvuin 2-1. Joukkueen peli näytti paikoin pysäyttämättömältä, sillä sen jokainen jäsen pelasi todella korkealla tasolla. Myös joukkueen taktiikat olivat hyvin synkronoituja, ja joukkueella oli useita vahvoja karttoja.

Cloud9 nousi viime vuoden lopulla vahvasti maailman top5-joukkueeksi, mutta ei onnistunut haastamaan juuri FaZen kaltaisia huippujoukkueita turnausten loppuvaiheissa.

Joukkueen kaikki pelaajat pelasivat Tarik "tarik" Celikiä lukuunottamatta ensimmäisissä Major-turnauksen pudotuspeleissä. Pelaajilla oli myös huomattavasti vähemmän finaalikokemusta kuin FaZe Clanin virkaveljillä.

Voitto oli ensimmäinen pohjoisamerikkalaisen joukkueen Major-turnausvoitto pelin historiassa. Aikaisemmin Amerikan paras saavutus Majoreissa oli Team Liquidin toinen sija ESL One Colognesta 2016.

Cloud9:n saavutuksen kovuutta alleviivaa myös se, että kaikki joukkueen pelaajat ovat amerikkalaisia.

Cloud9:n kokoonpano:

Tyler "skadoodle" Latham (turnauksen arvokkain pelaaja)

Jacky "Stewie2K" Yip

Timothy "autimatic" Ta

Will "RUSH" Wierzba

Tarik "tarik" Celik (joukkueen kapteeni)

Soham "valens" Chowdhury (joukkueen valmentaja)

Turnaus keräsi valtavan katsojasuosion. Turnausjärjestäjä ELEAGUE:n Twitch-lähetystä seurasi ratkaisevilla hetkillä yli 1,1 miljoonaa katsojaa, mikä on Twitchin uusi katsojaennätys. Aiempi ennätys oli vuoden takaa myös Counter-Striken Major-finaalista, joka pelattiin Astraliksen ja Virtus.pron välillä.

Turnauksen ainoana suomalaisena pudotuspeleihin selvinnyt Miikka "suNny" Kemppi taipui mousesports-joukkueensa kanssa puolivälierissä FaZelle luvuin 0-2 (16-19, 9-16). Kemppi oli ensimmäisessä kartassa mousesportsin paras pelaaja 40 tapollaan, mikä ei kuitenkaan riittänyt voittoon.

Lähde: HLTV Kuvalähde: ELEAGUE