Dreamhack Masters Las Vegas pyörähti käyntiin keskiviikkona double elimination lohkojen ensimmäisillä otteluilla. Kuusitoista kutsujen ja karsintojen kautta turnaukseen päässyttä joukkuetta aloitti kilpailun 450 000 dollarin palkintopotista ja avauspäivän kahdeksasta ottelusta päästiin nauttimaan pitkälle torstaiaamuun Suomen aikaa.

Dreamhack Masters on ollut fanien keskuudessa erittäin odotettu tapahtuma, sillä se on ensimmäinen suuren luokan turnaus joka pelataan Atlantan ELEAGUE Major turnauksen jälkeen uusituilla joukkuekokoonpanoilla. Isoissa offline turnauksissa nähdään perinteisesti muutama yllättäjä, ja Masters ei todellakaan pettänyt ensimmäisen päivän kohdalla.

Jo päivän toisessa ottelussa amerikkalainen OpTic Gaming näytti kyntensä voittamalla tanskalaisen Northin lukemin 16-11 infernossa. Tappio ei näytä hyvältä F.C. Copenhagenin perustamalle Northille jolle jo tammikuinen ELEAGUE Major oli selkeästi pettymys. Atlantassa North aloitti kahdella tappiolla ennenkuin onnistui nousemaan 3-2 tulokseen ja varmisti Legend-statuksen sijoittumassa jaetulle viidennelle sijalla. Dreamhack Mastersissa pelataan kuitenkin swissin sijaan double elimination lohkoilla, joten Northin on parasta herätä otteluunsa Complexityä vastaan mikäli haluavat pysyä turnauksessa. OpTic Gamigille voitto kertoo että Peter ”stanislaw” Jarguzin lähdön jälkeen rekrytöity Liquidissa pelannut Spencer ”Hiko” Martin ja brasilialainen valmentaja Luis ”peacemaker” Tadeu olivat askel oikeaan suuntaan joukkueelle jolle Atlantan Major oli suorastaan katastrofaalinen.

Päivän toinen yllättäjä oli mousesports joka voitti vastustanjansa Natus Vinceren Cobblestonessa lukemin 16 – 14. Mousesportsilla on ollut sisäisiä ongelmia jo pidemmän aikaa, ja koska tämä on nykyisen kokoonpanon viimeinen turnaus, ei kukaan oikeastaan osannut odottaa tuloksia joukkueelta. On vaikea sanoa onko kyseessä vain yhden pelin onnenkantamoinen vai yltääkö mousesports vihdoin pudotuspeleihin joiden ulkopuolelle se jäi Atlantassa.

Suomalaisittain turnausta päästiin jännittämään aamuviideltä kun Aleksi ”allu” Jallin tähdittämä FaZe Clan kohtasi australialaisen Renegadesin. Altavastaajana otteluun lähtenyt Renegades antoi FaZelle koko rahalla vastusta Miragessa jossa FaZen onnistui lopulta voittaa lukemin 16 – 14.

Ensimmäisen päivän tulokset

  • Astralis 16 – 5 compLexity 
  •  North 11 – 16 OpTic Gaming 
  • Virtus.pro 16 – 12 Misfits 
  • Fnatic 8 – 16 Gambit 
  • SK-Gaming 16 – 5 Tyloo 
  •  Ninjas in Pyjamas 14 – 16 Cloud9 
  •  FaZe Clan 16 – 14 Renegades  
  • Natus Vincere 12 – 16 mousesports