Viime Internationalissa härnätyn "Dueling Fates" -päivityksen julkaisupäivä lähestyy. Valmistellakseen pelaajia päivitykseen Valve julkaisi 7.07-päivityksen muutoslokit ennakkoon. Patch notet on luettavissa kokonaisuudessaan Dotan omilla verkkosivuilla: linkki.

Ranked-järjestelmän täysi uudistus ja Turbo-mode

Ihan aluksi on otettava puheeksi MMR-järjestelmän uudistuminen. Pelaajat pääsevät vertailemaan kykyjänsä kausissa, jotka nollautuvat puolen vuoden välein. Uuden kauden alussa on sinun pelattava MMR:n uudelleenkalibrointiottelut perustuen edellisen kauden pisteisiisi, jonka jälkeen "ladderia" pitkin kapuaminen alkaa uudelleen.

Jatkossa kuitenkaan osaamisesi merkkinä ei ole "jollain-tuhannella-alkava-luku", vaan kausikohtaiset tasomitalit. Uusi järjestelmä sisältää seitsemän tasoluokkaa edustavaa mitalia. Jokainen mitalotaso pitää sisällään viisi alatasoa, joita merkataan tähtimitaleilla. Kun saat kerättyä itsesi tasoluokkasi viidennestä tähtimitalista yli, etenet seuraavaan mitalitasoon. Kauden päätteeksi korkein saavuttamasi mitali jää koristamaan Dota-profiiliasi. Ensimmäinen ranked-kausi alkaa kaksi viikkoa päivityksen julkaisun jälkeen.

Toinen merkittävä suoraan pelamiseen vaikuttama uudistus on Turbo-moden esittely. Turbo-mode muistuttaa vahvasti alkuperäisestä Dotasta tuttua "easy-modea", jossa passiivinen kullansaanti on nopeampaa, exp:tä saa enemmän, uudelleensyntymisajat ovat lyhyempiä ja tornit heikompia. Näiden lisäksi Turbo-modessa ei tarvitse miettiä edes kuriiria, vaan tavaroita voi ostaa mistä tahansa kartalla. Valve mainostaa Turbo-modea anteeksiantavammaksi pelimuodoksi, jolla on helpompi tuoda uusia pelaajia mukaan Dotaan.

Kaksi uutta sankaria ja useita uudistuksia

Jo Internationalissa nähtiin, että 7.07-päivitys tulee sisältämään kokonaisuudessaan 2 uutta sankaria, muurahaiskäpyyn pohjautuvan miekkamiehen ja lyhdyssä toveriaan pitävän keijukaisen. Muutoslokeista selviää muurahaiskävyn kantavan nimeä "Pangolier" ja keijun nimeä "Dark Willow". Pangolier on melee-rangen carry, jonka ultimatesta tulee vahvasti mieleen League of Legendsin Rammus. Dark Willow on määritelty supportiksi ja pikaisella abilityjen vilkaisulla voidaan todeta Dark Willowin keskittyvän kovaan aluevahinkoon ja crowd controlliin.

Uusi päivitys tuo mukanaan luonnollisesti runsaan määrän balanssimuutoksia. Lisäksi Icefrog on päättänyt uudistaa kaikkien sankarien talentit, painottaen talenttien vaikutusta sankarien omiin abilityihin. Näiden päivitysten ohella suurimmat muutokset on kokeneet seuraavat sankarit:

  • Beastmaster
  • Broodmother
  • Morphling
  • Tiny
  • Viper
  • Wraith King

Muutokset ovat siinä määrin merkittäviä, että suosittelen kaikkia tarkastamaan yksityiskohdat suoraan päivityslokista.

Viisi uutta ja kaksi poistettua esinettä

Alkupeliä dominoineet Iron Talon ja Poor Mans Shield ovat saaneet lähtöpassit koko pelistä. Tämä tulee todennäköisesti avaamaan alkupelin vaihtoehtoja sankarikohtaisesti, kun ei ole enää yhtä selkeäsit vahvinta, valintaa. Uusia alkupelin esineitä ei tässä päivityksessä saatu, mutta magic-damageen perustuvien sankarien ja 5-position pelaajien elämää helpotettiin uusien esineiden myötä merkittävästi.

Meteor Hammer tuo peliin aktivoitavan, rakennuksia vahingoittavan abilityn. Osuva meteori stunnaa 300 AoE:lla 1,75 sekunniksi ja jättää rakennuksiin niitä syövän debuffin. Aeon Disk on tuotu helpottamaan olennaisten 5-position sankarien, kuten Dazzlen ja Oraclen, elämää. Ollessasi alle 80% elämäpisteissä, kun otat pelaajapohjaista vahinkoa, aktivoituu 2,5 sekunnin kilpi, joka estää kaiken tulevan ja lähtevän vahingon. Spirit Vessel on käytännössä paranneltu Urn of Shadows, joka toimiikin spirit vesselin komponenttina. Vastustajaan heitetty spirit vessel vähentää sankariin tulevia parannuksia, kun taas omiin heitetty efekti parantaa niitä. Nullifier rakentuu mm. sacred relicistä ja antaa vastustajaan heitettävän debuffin, joka hidastaa sankaria jokaisella debuffin aikana otetulla osumalla. Viimenen uusi esine, Kaya, parantaa kantajansa spell-pohjaista vahinkoa ja vähentää abilityihin menevän manan hintaa.

 

Uudistuksia on merkittävästi mainittua enemmän, mukaanlukien jokaisen sankarin uudet talent-puut. Suosittelen itse kutakin pelin ystävää käymään läpi päivityslokit itse, tai odottamaan todennäköisesti saapuvaa Kevin "Purge" Godecin päivitysanalyysiä.

Lähde: Dota 2, kuvalähde: Dota 2 Blog