Counter-Striken historian tunnetuin kartta Dust2 palaa hiljalleen turnauspeleihin. CS:GO:n pelinkehittäjä Valve lisäsi kartan niin kutsuttuun aktiiviseen karttavalikoimaan 20. huhtikuuta julkaistussa päivityksessä. Samalla Valve poisti toisen kartan, Cobblestonen, karttavalikoimasta.

Valve varmisti myös, että Dust2:ta tullaan pelaamaan pelin seuraavassa Major-turnauksessa, FACEIT Majorissa, joka järjestetään syksyllä.

Turnausjärjestäjä ESL reagoi pian päivityksen jälkeen karttauutiseen ja kertoi, että Dust2 tullaan näkemään ESL:n turnauksissa heti huomenna alkavassa IEM Sydneyssä ja myöhemmin toukokuussa pelattavassa ESL Pro Leaguen finaaliturnauksessa.

Myös DreamHack kertoi, että sen turnauksissa siirrytään pelaamaan Dust2:ta DreamHack Summer -turnauksen karsintojen jälkeen, jotka pelattiin viime viikonloppuna. Muut turnausorganisaatiot eivät ole vielä kommentoineet asiaa, mutta myös ne tulevat siirtymään lähikuukausina samaan karttavalikoimaan.

ESL- ja DreamHack-turnausten seitsemän kartan valikoiman muodostavat nyt Cache, Dust2, Inferno, Mirage, Nuke, Overpass ja Train.

Vuonna 2001 ensiesiintymisensä Counter-Strikessa tehnyt Dust2 oli poissa aktiivisista kartoista yli vuoden ajan, sillä Valve halusi päivittää etenkin kartan graafista ulkoasua.

Lähde: HLTV Kuvalähde: Valve