Fortnite: Chapter 2 näki viimeiset hetkensä lauantaina, kun toinen osa huipentui pelinsisäiseen, interaktiiviseen tapahtumaan jota tähditti itse Dwayne ”The Rock” Johnson. Tapahtuman lopuksi Fortnite-saari kääntyi ylösalaisin, paljastaen uuden kartan ja jättäen pelaajan ajelehtimaan tajuttomana merelle.

Vastoin huhuja, joiden mukaan uusi kausi olisi startannut vasta tänään, Chapter 3 Season 1 tuli pelattavaksi jo sunnuntaina kello 17 Suomen aikaa.

Listasimme tähän juttuun uuden osan mukanaan tuomia uutuuksia!

Uusi kartta

Fortnite saari flippasi, ja kääntöpuolelta paljastui täysin uusi kartta.  Kartalta löytyy ennennäkemättömien kohteiden lisäksi myös pitkäaikaisille pelaajille tuttuja paikkoja, kuten Shifty Shafts, Greasy Grove ja Risky Reelsiä muistuttava Rocky Reels. Tällä hetkellä kartta on suurilta osin lumen peitossa, joten uusien sijaintien voi odottaa paljastuvan joulun jälkeen, kun lumi alkaa sulaa. Huhujen mukaan esimerkiksi pelaajien ikisuosikki Tilted Towers olisi tekemässä paluun.

Uudet aseet

Kuva: Epic Games

Pelin asevalikoima on käynyt läpi mittavan muutoksen, ja lähes kaikki vanhat aseet on korvattu uusilla. Mielenkiintoisin uutuus on MK-7 kivääri, jolla voit räiskiä tähtäimen läpi kuten tutuissa FPS-peleissäkin.

  • MK-7 Assault Rifle
  • Ranger Assault Rifle
  • Striker Pump Shotgun
  • Auto Shotgun
  • Sidearm Pistol
  • Hunter Bolt-Action Sniper
  • Stinger SMG

Kruunut

Pelissä pärjäämällä voit ansaita kruunun, jota hallitset seuraavassa pelissä. Kruunun haltijana saat ylimääräistä XP:tä, ja jos lisäksi voitat pelin, ansaitset emoten jonka avulla voit kehuskella kruunuvoittojesi määrällä. Kruunun saa sooloissa neljä parasta pelaajaa, duo-peleissä kaksi parasta joukkuetta, ja trio- ja squad-matseissa pelin voittanut joukkue.

Telttailu

Ympäri karttaa on sijoitettu telttoja, jotka pelaaja voi vallata omiin nimiinsä. Teltassa lepäämällä voi parantaa itseään, ja sinne voi myös varastoida aseita tai muita tarvikkeita –  ne löytyvät sieltä vielä seuraavassa pelissäkin!

Liukuminen

Uuden liukumismekaniikan avulla alamäkeen matkaaminen tapahtuu entistä nopeammin.

Yhteistyö

Yhä useammat toiminnot saarella hyötyvät yhteistyöstä; esimerkiksi joukkuetoverin henkiin herättäminen tapahtuu nyt nopeammin, mitä useampi tiimiläinen osallistuu toimintoon. Myös Reboot-autot toimivat nopeammin, kun useampi pelaaja on sitä käynnistämässä. Saarella on myös lukittuja ovia joiden avaamiseen tarvitaan kaverit apuun.

Myös mm. Quadcrasher-mönkijät ovat palanneet saarelle, ja kauden edetessä luvassa on esimerkiksi myrskyssä vaeltavia tornadoja.

Lähde: Epic Games