Viime vuonna Dota 2 -pelin The International -turnaus, eli maailmanmestaruusturnaus keräsi joukkorahoituksella 40 018 195 dollarin eli reilun 32 miljoonan euron suuruisen palkintopotin. Palkintopottiin pohjan antoi pelinkehittäjä Valve 1,6 miljoonan suuruisella osuudella, loppusumma kertyi kasaan kun pelaajat ostivat peliin taistelupassin, jolla sai lisäsisältöä peliin.

Viime vuonna turnaus oli tarkoitus järjestää kymmenettä kertaa, mutta koronapandemian vuoksi kisat peruttiin. Jo silloin huhuttiin, että turnaus järjestetään todennäköisesti Ruotsissa elokuussa 2021.

Nyt Valve on vahvistanut, että kisat järjestetään Tukholmassa 5.15. elokuuta Tukholmassa. Tarkkaa pelipaikkaa, tai esimerkiksi sitä, pääseekö yleisöä paikalle, ei ole vielä tiedossa. Näitä asioita Valve kommentoi uudestaan kesäkuussa.

The International -turnauksen osallistujat selviävät, kunhan parhaillaan oleva Dota Pro Circuit -sarja on pelattu loppuun. Viimeksi, kun The International pelattiin vuonna 2019, voittomaljaa oli nostamassa suomalaisten Topias ”Topson” Taavitsaisen ja  sittemmin uransa päättäneen Jesse ”JerAx” Vainikan tähdittämä OG.