E-urheilun kasvu on tällä hetkellä huipussaan ja sitä myötä on kohonnut myös joukkueiden arvo. Yhä useampi sijoittaja näkee mahdollisuuksia e-urheilussa ja valmiin, tunnetun joukkueen ostaminen onkin oiva tapa päästä vauhtiin mukaan.

Eilen saimme kuulla joukkueiden jättikaupoista kahdelta suunnalta. Ensinnäkin tanskalaisen RFRSH Entertainmentin, joka omistaa Blast Pro Series -turnaussarjan, kerrottiin myyneen sekä CS:GO-joukkueensa Astraliksen että League of Legends -joukkueensa Origenin. Näistä etenkin Astralis on e-urheilufaneille kunnioitusta herättävä nimi; joukkue hallitsi CS:GOn maailmanlistan ykkössijaa pitkän aikaa ja kuuluu yhä lajin kärkijoukkueisiin.

Joukkueet myytiin vasta muodostetulle tanskalaisyhtiölle Astralis Group ApS:ille. Tanskalaisen uutissivuston TV 2 Sportin mukaan joukkueista maksettiin 10-15 miljoonaa euroa. Samalla uuteen yhtiöön siirtyy myös RFRSH:n johtohenkilökuntaa, mukaan lukien toimitusjohtaja Nikolaj Nyholm.

Myynnin syynä oli eittämättä ainakin osittain yhtiön saama kritiikki eettisistä ristiriidoista, jotka syntyivät siitä, että yhtiön omistama Astralis kilpaili sen Blast Pro Series -turnaussarjassa. Voidaankin olettaa, että RFRSH tulee jatkossa keskittymään entistäkin vahvemmin Blast Pro Seriesiin.

Toisaalla Overwatch Leaguen joukkue Houston Outlaws on löytänyt uuden ostajan. Joukkue siirtyi emoyhtiönsä myynnin yhteydessä Immortals Gaming Clubin alaisuuteen, mutta koska tämä omisti jo liigajoukkue Los Angeles Valiantin, ei tilanne voinut olla pysyvä.

ESPN:n lähteiden mukaan Houston Outlawsin on nyt ostanut Houstonissa asuva kiinteistösijoittaja Lee Zieben. Kaupan hinnaksi kerrottiin 40 miljoonaa dollaria.

Kauppa tullaan solmimaan virallisesti kuun lopussa. Kyseessä on varmastikin suuri helpotus Houston Outlawsille, jonka kerrotaan joutuneen Immortals Gaming Clubin alaisuudessa tiukille mm. budjettinsa suhteen.

Lähteet. HLTV, ESPN Kuvalähde: RFRSH