Fortniten kymmenes kausi käynnistyi tämän kuun ensimmäisenä päivänä. Sen mukana peliin saapui myös yksi erittäin merkittävä uudistus; BRUTE Mechit. Kentälle ilmestyvät Mechit antavat pelaajille huomattavasti tavallista paremman liikkuvuuden ja tulivoiman.

Epic Games tunnetaan radikaaleista pelipäivityksistään, jotka vaikuttavat nopeasti ja dramaattisesti myös pelin kilpailulliseen puoleen. Aiemmin peliin on saapunut uusia, metaa järisyttäviä aseita viikkoja tai jopa päiviä ennen tärkeitä turnauksia.

Niinpä myös BRUTE Mechit ovat aiheuttaneet kähinää pelin kilpailullisella puolella. Mm. Cloud9 ja Team Liquid lausuivat yhtenäisesti ja selvin sanankääntein tyytymättömyytensä BRUTE Mechien läsnäoloon pelin kilpailullisella puolella.

Mitä ilmeisimmin juuri tämän negatiivisen huomion vuoksi Epic Games taipui nerfaamaan Mechit. Niiden ilmestymistodennäköisyyksiä laskettiin merkittävästi niin, että ottelun alussa ja myrskyissä 1-2 niillä on 21,5, 44 ja 40% mahdollisuus ilmestyä (aiemmin 100%). Vastaavasti myrskyissä 3-5 Mechillä on 40, 10 ja 3% mahdollisuus ilmestyä (aiemmin 66, 50 ja 10%). Myös ilmestyvien Mechojen maksimimäärää on laskettu ottelun alusta kolmanteen myrskyyn.

Kyseessä on selvä parannus, vaikkakin moni oli toivonut Mechien poistoa kokonaan. Muutokset ovat myös voimassa ainoastaan Arena ja turnaus-otteluissa, Casual-pelimuodossa Mechit pysyvät ennallaan. Monien pelaajien mielestä muutokset eivät olekaan läheskään tarpeeksi.

Lähde: Reddit Kuvalähde: Facebook