Yhä käynnissä olevat E3-pelimessut ovat tarjonneet monia uusia julkistuksia ja paljastuksia peliharrastajien iloksi. Mukana meiningissä oli myös japanilainen pelialan veteraani Nintendo, joka esitteli online-konferenssissaan Switch-konsolilleen tulevia pelejä.

Yksi konferenssin suurimmista julkistuksista oli tämän hetken suosituimman pelin Fortniten saapuminen Nintendo Switchille. Pelin kehittäjä Epic Games avasi vastikään sen e-urheilupuolen suunnitelmia, ja kyseessä onkin todennäköisesti kaikkien aikojen suosituin kannettavalla konsolilla pelattava e-urheilupeli. Mukana kulkeva Fortnitelle löytyy selvästikin kysyntää, sillä peliä on ladattu tiistain julkaisun jälkeen yli kaksi miljoonaa kappaletta.

Kyseessä ei kuitenkaan ole ainoa e-urheilupeli, joka tulee saapumaan Switch-omistajien haltuun. Esimerkiksi hahmoräiskintä Paladins, suosittu taistelupeli Dragonball FighterZ, urheilupelien kärkeen kuuluva FIFA 19 sekä Nintendon oma Super Smash Bros. Ultimate saapuvat konsolille vielä tämän vuoden puolella.

E-urheilu ei tietenkään ole Nintendolle mitenkään uppo-outo aluevaltaus. Super Smash Bros. -sarja on yksi taistelupelien merkkipaaluista, ja varteenotettavaksi e-urheilulajiksi noussut Rocket League on ollut pelattavissa Switchillä  jo viime vuodesta lähtien. Mielenkiintoista onkin seurata, millaisia mahdollisuuksia kannettavassa muodossa olevat pelit tulevat pelaajilleen tarjoamaan.

Lähteet: IGN, Nintendo Kuvalähde: Nintendo