Uutisoimme viime kuussa kuinka Belgian huhtikuinen päätös loot boxien laillisuudesta on jo johtanut niiden poistamiseen tietyistä peleistä. Mutta vaikka tietyt yhtiöt näkivätkin parhaaksi taipua maan uhkapelikomission tahtoon, eivät kaikki ole olleet yhtä yhteistyöhaluisia.

Pelijulkaisija Electronic Arts (EA) ei nimittäin ole muiden julkaisijoiden tavoin poistanut loot boxeja FIFA 18:sta -pelistään, joka oli yksi komission tutkinnan alla olevista peleistä. Tästä johtuen Brysselin syyttäjänvirasto on aloittanut rikostutkinnan EA:n toiminnasta. Tarkoituksena on selvittää, tulisiko yhtiötä vastaan nostaa syyte ja viedä asia oikeuteen.

Jo olemassa olevien loot box -mekaniikkojen lisäksi loot boxit tulevat olemaan mukana myös kuun lopulla julkaistavassa FIFA 19:ssa.

EA:n toimitusjohtaja Andrew Wilson sanoi toukokuussa, ettei yhtiö laske loot boxeja uhkapelaamiseksi: ”Emme usko että FIFA Ultimate Team tai loot boxit ovat uhkapelaamista. Ensinnäkin koska pelaajat saavat aina tietyn määrän esineitä joka pakasta, ja toiseksi koska emme tarjoa tai hyväksy mitään tapaa muuttaa virtuaaliesineet oikeaksi rahaksi.”

Myös Suomen arpajaishallinto selvittää parhaillaan loot boxien asemaa ja laillisuutta.

Lähteet: Eurogamer, Techspot, IGN Kuvalähde: EA