Kun Respawn Entertainmentin kehittämä ja EA:n julkaisema Apex Legends julkaistiin talvella 2019, ylistivät monet sen kehittynyttä ping- eli merkkausjärjestelmää. Pelissä pystyi käytännössä kommunikoimaan kaiken mahdollisen pelkkien merkkausten avulla, ilman että täytyi avata suutaan voice-chatissa.  Monet muut pelit kopioivat ominaisuuden nopeasti itselleen; ei aikaakaan, kun esimerkiksi Fortnite lisäsi samantapaisen järjestelmän peliinsä.

EA on nyt onnistunut patentoimaan Apex Legendsistä tutun ping-järjestelmän. Vaikka Battle Royale-genren pelit sisältävät suurilta osin samoja mekaniikkoja, oli Respawnin tuoma lisä sen verran uniikki, että patentointi onnistui. Pahiksen maineessa oleva EA on kuitenkin tällä kertaa hyvis; patentista huolimatta yhtiö kannustaa muita pelifirmoja käyttämään ominaisuutta täysin ilmaiseksi.

Ping-järjestelmän patentointi on yksi viidestä EA:n avoimesti käytettävissä olevasta patentista, joiden tavoitteena on parantaa videopelien esteettömyyttä. Mukana on myös muun muassa pelien ääni- ja värimaailman esteettömyyteen liittyvät patentit. Osa koodeista on ladattavissa GitHubista, ja ne ovat avoimesti kaikenkokoisten peliyhtiöiden käytettävissä. Tämä helpottaa pelinkehittäjien työtaakkaa, kun heidän ei tarvitse käyttää aikaa ja resursseja omien vaihtoehtoisten työkalujen kehittämiseen.

Lähde: GamesRadar