Olemme uutisoineet jo aiemmin eri maissa käytävästä keskustelusta loot boxeihin ja niiden laillisuuteen liittyen. Esimerkiksi Belgia on jo kieltänyt loot boxien käytön peleissä ja nyt Isossa-Britanniassa käydään keskustelua niiden eettisyydestä.

EA:n laki- ja valtioasioiden varapuheenjohtaja Kerry Hopkins puolusti loot boxien käyttöä Ison-Britannian parlamentin digitaalisuuden, kulttuurin, median ja urheilukomitean kanssa käytävässä sessiossa. Kun Hopkinsilta kysyttiin, pitääkö hän loot boxeja eettisinä, hän välittömästi painotti että EA käyttää niistä termiä ”yllätysmekaniikat”. Hopkins myös vertasi loot boxeja muihin vapaasti myytäviin yllätysleluihin, kuten Kinder-muniin.

”Olemme sitä mieltä, että tapa jolla olemme ottaneet käyttöön nämä mekaniikat, on oikeastaan varsin eettistä”, Hopkins summasi. Hän painotti EA:n olevan samaa mieltä useiden maiden uhkapeliviranomaisten kanssa siitä, etteivät loot boxit ole uhkapelaamista. EA on myös eri mieltä siitä, että todisteet osoittaisivat loot boxien johtavan uhkapelaamiseen.

Session aikana käsiteltiin videopelien addiktiivisuutta myös yleisemmin ja paikalla oli EA:n lisäksi edustajia Epic Gamesista. Koko sessio on katsottavana täältä.

Lähde: Ison-Britannian parlamentti Kuvalähde: EA