Pelijätti Electronic Artsilla on ollut jo pitkään huono maine pelaajien keskuudessa kautta maapallon, ja monien mielestä ansaitusti. Yhtiö on muun muassa kuuluisa siitä, että ostaa menestyviä pelistudioita ja lopettaa niiden toiminnan, tai muuttaa suosikkipelit rahantahkojiksi. Muun muassa pelistudiot Bullfrog, Black Box ja Pandemic ovat kohdanneet loppunsa aloitettuaan yhteistyön EA:n kanssa.

EA:n talouspäällikkö Blake Jorgensen on kuitenkin sitä mieltä, että huono maine ei ole ansaittua. Viime viikkoisen talouskatsauksen aikana erään sijoittajan kysyessä kuinka F1 2021 -peli ja sen takana oleva peliyhtiö Codemasters on pärjännyt, Jorgensen vastasi pelin ”ylittäneen odotukset”. ”Mielestäni emme saa tästä tarpeeksi kiitosta, mutta EA on joukko ihmisiä jotka työskentelevät hyvin yhdessä, sekä muiden yhtiön osien kanssa. Kun tuomme yhtiöön lisäyksiä, teemme myös heidän kanssaan hyvää työtä.”

Jorgensen käytti Apex Legendsin kehittänyttä Respawnia malliesimerkkinä yhtiöiden välisestä yhteistyöstä, ja kertoi Apexin suosion ja pelin lähes 2 miljardin dollarin bisneksen olevan olevan tiimityön tulos, josta EA ei saa tarpeeksi kiitosta. Pelijätin historia Respawninkaan kanssa ei kuitenkaan ole täysin ongelmaton; Titanfall 2 ei yltänyt tavoiteltuihin myyntimääriin EA:n päättäessä julkaista peli samoihin aikoihin sen supersuosittujen pelinimikkeiden Battlefield 1 ja Call of Duty: Infinite Warfare kanssa. Vähemmän tunnettu Titanfall jäi suositumpien nimien varjoon.

Tämänhetkinen suosio ei myöskään kerro paljoakaan siitä, kuinka EA tulee tulevaisuudessa kohtelemaan lempilapsiaan.

Lähde: PC GamesN