Counter-Strike: Global Offensiven kalenterivuoden viimeinen suurturnaus, ECS:n neljännen kauden finaalit, pelataan tänä viikonloppuna Meksikon Cancúnissa. Palkintopotiltaan 750 000 dollarin turnauksessa nähdään yhteensä kahdeksan joukkuetta, jotka selvittivät tiensä turnaukseen Euroopan ja Pohjois-Amerikan online-sarjoista.

Turnauksen lohkojako on seuraava:

Lohko A Lohko B
Fnatic Cloud9
OpTic Gaming FaZe Clan
mousesports Team Liquid
Luminosity Gaming Astralis

A-lohkossa nähdään heti harvinainen suomalaisten yhteenotto, kun Aleksi "allu" Jallin edustama OpTic Gaming ja Miikka "suNny" Kempin mousesports kohtaavat turnauksen toisessa ottelussa.

OpTic on sijoittunut kuuden parhaan joukkoon edellisissä turnauksissaan IEM Oaklandissa ja ESL Pro Leaguessa. mousesports puolestaan sijoittui toiseksi joulukuun alussa DreamHack Winterissä. mousesports on Cloud9:n ohella turnauksen ainoa joukkue, joka ei pelannut viime viikonloppuna Pro League -finaaliturnauksessa.

Paperilla kovemmassa B-lohkossa Euroopan FaZe Clan ja Astralis ottavat mittaa Pohjois-Amerikan suurnimistä Cloud9:stä ja Team Liquidista. Suosikkina turnaukseen lähtevä FaZe yrittää palata voittokantaan kahden peräkkäisen finaalitappion jälkeen. Myös Astralis ja Team Liquid lähtevät turnaukseen revanssimielellä, sillä kumpikin joukkue jäi yllättäen hännänhuippujen joukkoon Pro Leaguessa.

Turnaus pelataan GSL-formaatilla. Perjantaina pelattavat avausottelut ja voittajien ottelut pelataan paras yhdestä -mallilla. Lauantaina pelattavat lohkojen ratkaisevat ottelut sekä sunnuntain välierät ja finaali pelataan paras kolmesta -mallilla.

Ottelut alkavat perjantaina kello 17:15. OpTicin ja mousesportsin välinen ottelu on vuorossa noin kello 18.30. Turnausta voi seurata englanniksi FACEIT:n Youtube-kanavalta, ja tarkka aikataulu on löydettävissä HLTV:stä.

 

Lähde: HLTV Kuvalähde: Fragbite