FACEIT:n järjestämän Esports Championship Seriesin eli ECS:n neljännen kauden runkosarja saatiin päätökseen viimeisten otteluiden myötä viime yönä. Neljä parasta joukkuetta Euroopan ja Pohjois-Amerikan sarjoista eteni Meksikon Cancunissa pelattavaan finaaliturnaukseen.

Meksikon auringon alla nähdään ilahduttavan paljon suomalaisväriä, kun jatkopaikan itselleen selvittivät Euroopasta Miikka "suNny" Kempin mousesports ja Amerikasta Aleksi "allu" Jallin OpTic Gaming. Mousesports sijoittui Euroopassa kolmanneksi ja OpTic Amerikassa toiselle sijalle. Mousesports varmisti paikkansa jatkossa eilen illalla voittamalla Team EnVyUs:n 2-0. OpTic oli varmistanut jatkopaikan jo aiemmin.

Euroopan sarjan voiton otti oivassa online-vireessä oleva Fnatic 42 pisteellä ennen FaZe Clania (39 p), mousesportsia (39 p) ja Astralista (33 p). Viidenneksi sijoittunut Ninjas in Pyjamas ylsi Astraliksen kanssa samaan pistemäärään, mutta karsiutui finaaleista huonommalla otteluiden kierroserolla.

Pohjois-Amerikan puolella kärkisijaa juhli selkeästi Cloud9 45 pisteellä. OpTic ylsi 36 pisteeseen. Kolmannen sijan otti yllättäen brasilialainen Luminosity Gaming (33 p) ennen nelospaikan Team Liquidia (33 p). ECS:n hallitseva mestari SK Gaming jäi yllättäen finaaleista rannalle. Se ylsi myös 33 pisteeseen, mutta koki NiP:n kanssa saman kohtalon, kun Luminosityn ja Liquidin kierroserot sarjassa olivat paremmat. Luminosity ja Liquid menivät SK:n ohi aivan kalkkiviivoilla, kun joukkueet ottivat riittävät voitot viimeisellä pelikierroksella.

Sarjojen kaksi huonointa joukkuetta joutuvat osallistumaan karsintaturnaukseen viidennelle kaudelle. Euroopassa jumbosijoille jäivät Heroic ja Niko "naSu" Kovasen valmentama GODSENT, Amerikassa Ghost Gaming ja Immortals. Immortals joutui aikaisemmin tällä viikolla luovuttamaan kaikki sarjan ottelunsa, myös jo pelatut ottelut, sillä brasilialaisjoukkue ei saanut tarpeeksi alkuperäisen kokoonpanon pelaajiaan mukaan viimeisiin otteluihinsa.

Katso lopulliset sarjataulukot: EurooppaPohjois-Amerikka

ECS:n finaaliturnaus Meksikossa on Counter-Strike-vuoden viimeinen suurturnaus. Se pelataan 15.-17. joulukuuta. Palkintopotti turnauksessa on muhkeat 750 000 dollaria.

 

Lähde: Liquipedia, kuvalähde: ECS