Jouduimme toukokuussa uutisoimaan poikkeuksellisen surullisissa merkeissä, kun etenkin Starcraft 2:ssa vaikuttanut brittiläinen pelikriitikko John ”Totalbiscuit” Bain menehtyi. Bainin poismenon aiheutti jo pitkään tätä piinannut syöpä.

Vahvaksi pelikulttuurin vaikuttajaksi nousseen Bainin poismeno kosketti monia, ja tämän kunniaksi pidettiin hiljainen hetki muun muassa Overwatch Leaguessa ja ESL Birginhamissa. Tänään turnausjärjestäjä ESL ilmoitti, että se tulee lisäämään Bainin E-urheilun Hall of Fameen ensimmäisenä ei-pelaajana. Seremonia toteutetaan ESL One Hamburgissa, joka järjestetään 23.-28. tätä kuuta.

”Hänen [Bainin] vaikutustaan e-urheiluskeneen ei voi vähätellä. Hänen intohimonsa ja tukensa auttoivat monia kilpapelejä kohti niitä korkeuksia, joissa ne tänään ovat. Hän jätti jälkeensä vertaansa vailla olevan työpanoksen, mutta onnistui silti antamaan äänen myös indie-skenelle ja vasta nouseville pelaajille”, ESL:n tiedotteessa sanottiin.

E-urheilumaailmassa Bain tunnettiin parhaiten Starcraftin puolelta. Hän toimi selostajana useissa StarCraft 2 -turnauksissa, mukaan lukien Dreamhackissa, Asus ROG:ssa ja MLG Pro Circuitissa. Lisäksi Bain perusti oman SHOUTCraft -turnaussarjansa ja oli nykyään lakkautetun Axiom-joukkueen omistaja. Bainin perheen tueksi julkaistiin Starcraft 2:n TotalBiscuit Commemorative Bundle.

Päätyönään Bain toimi pelikriitikkona Youtubessa ja Twitchissä. Bainin työtä jatkaa tämän vaimo Genna Bain, joka toimii yhä jatkuvan Co-Optional Podcastin juontajana.

Lähde: ESL Kuvalähde: Blizzard