ELEAGUE:n kolmas Counter-Strike-kausi, ELEAGUE Premier, lähestyy kliimaksiaan, kun turnauksen pudotuspelit alkavat keskiviikkoiltana. Ensimmäisessä puolivälieräottelussa kohtaavat ranskalainen G2 ja amerikkalainen Cloud9. Turnauksessa on pelissä miljoonan dollarin potti, josta voittaja kuittaa 500 000 dollaria. Ottelut pelataan Yhdysvaltojen Atlantassa, ELEAGUE Areenalla.

Kaikkiaan 16 joukkueen turnauksen lohkovaihe pelattiin syyskuussa. Neljä lohkoa pelattiin kukin yhden viikonlopun aikana. Suosikit pitivät suurimmaksi osaksi pintansa, mutta yllätyksiäkin nähtiin. A-lohkossa FaZe Clan ja G2 jättivät taakseen Na'Vin ja Renegadesin. Tasaisista B- ja C-lohkoista jatkoon pääsivät lohkovoittajina North ja Cloud9, Fnatic ja EnVyUs olivat toisia. Suurin yllätys nähtiin D-lohkossa, kun lohkovoittaja Astraliksen lisäksi lohkovaiheen läpäisi Tanskan kolmosseura Heroic. Joukkue jätti taakseen Liquidin ja brasilialaisjätti SK:n, jonka se voitti kaksi kertaa.

Puolivälierien ja loppuohjelman aikataulu, ajat Suomen aikaa:

  •  G2 Esports Cloud9, tiistai 21:00
  •  Astralis Fnatic, keskiviikko 00:30
  •  FaZe Clan Team EnVyUs, keskiviikko 21:00
  •  North -  Heroic, torstai 00:30
  • Välierät torstai-perjantai, 21:00 ja 00:30
  • Finaali lauantai-aamuna 05:00

Kaikki ottelut pelataan paras kolmesta -systeemillä. Otteluja voi katsoa ELEAGUE:n Twitch-kanavalla.

Yhdysvaltalaisen mediajätti Turnerin ELEAGUE-turnaukset ovat nousseet kilpapelaamisen suurturnauksiksi. Kaksi ELEAGUE-kautta viime vuonna (voittajat Virtus Pro ja OpTic) ja Major-turnauksen tämän vuoden tammikuussa (voittaja Astralis) järjestänyt taho näyttää ELEAGUE:n Counter-Strike-otteluja myös televisiossa Turnerin omistamalla TBS-kanavalla. Viime viikonloppuna ELEAGUE ilmoitti järjestävänsä seuraavan Counter-Striken Major-turnauksen tammikuussa 2018, Yhdysvaltojen Bostonissa.

 

Lähde: HLTV Kuva: ELEAGUE