Eurheilu on kasvattanut suosiotaan todennäköisesti eniten kaikista lajeista viime vuosien aikana, ja tämä on nyt viimein huomattu ministeritasolla. Sampo Terho (sin.) ilmoitti eilen Virtuaalisen autourheilun ja ajamisen keskuksen avajaisissa, että eurheilua aletaan tästä lähtien kohdella samanlaisena liikuntana kuin muita lajeja. Tämä käytännössä tarkoittaa, että eurheilu tullaan asettamaan samalle viivalle muiden lajien kanssa vastedes.  

Eurheilua aletaan hallinnollisessa mielessä kohdella liikuntana, vaikkei myöskään perinteistä urheilua suinkaan unohdeta.” – Sampo Teho 

Eurheilulla on ollut jo vuosia ajan painetta saada tunnustusta lajille virallisilta tahoilta. Puhetta olympialaisiin pääsystä on käyty jo vuosia ja virallista tunnustusta kansainväliseltä olympiakomitealta ei ole vielä saatu, mutta tilanne saattaa muuttua lähivuosina. Pariisin olympialaisten kisajärjestäjien ja kansainvälisen eurheiluliiton (IeSF) välillä  on käyty keskusteluja, eurheilun mukaan ottamisesta näytöslajiksi vuoden 2024 kisoissa.  

2020 mennessä eurheilua tulee arvioiden mukaan seuraamaan 600 miljoonaa ihmistä, joten paine lajin tunnustusta kohden kasvaa vuosi vuodelta. Allekirjoittaneen mielestä on enää ajan kysymys milloin eurheilu tullaan hyväksymään samalle viivalle muiden lajien kanssa ja tulemme näkemään ensimmäisten olympiamitalien jaon eurheilijoille. Suomen kulttuuri- ja urheiluministeriön linjan myötä mielistyminen on hyvä askel tähän suuntaan.  

Lähteet: BBC, Keskisuomalainen Kansikuva: Opetus- ja kulttuuriministeriö