Elisa ja OnePlus ovat olleet viimeisen vuoden ajan edelläkävijöitä kilpapelaamisen tuomisesta puhelimille. Yhteistyö alkoi viime Assembly Wintereiltä Hearthstonen parissa, jonka jälkeen puhtaisiin mobiilipeliin siirryttiin jo Lantrekeillä Arena of Valorin kanssa. Todellinen tulikaste oli kuitenkin Assembly Summer, jossa Elisan ja OnePlusin MobileArenassa pelattiin Critical Opsia ja Arena of Valoria suuren maailman meiningillä. Nyt yhteistyö on kuitenkin käännetty korkeammalle vaihteelle kun yritykset julkaisivat uuden OnePlus Masters kiertueen.

OnePlus Mastersissa kilpaillaan kolmessa eri pelissä. Mukana ovat suomalaisen Supercellin suositut Clash Royale ja Brawl Stars sekä suomalaisen Critical Forcen kehittämä FPS-peli Critical Ops. Kiertueen yhteenlaskettu palkintopotti ylittää 10 000 euroa, ja lisäksi pelivalmistajat tarjoavat pelien sisällä erilaisia palkintoja parhaiten menestyville pelaajille.

Mobiilimaailmaan siirretty pelaaminen on tulevaisuutta, sillä pelaaminen on mahdollista missä ja milloin vain, kun pelikone kulkee mukana takataskussa. Se ei vaadi kallista tietokonetta, vain älypuhelimen, joka suurella osalla suomalaisista on jo entuudestaan. Meillä OnePlusilla on vahva sitoutuminen pelaamiseen ja laitteeseemme on suunniteltu pelaamista helpottavia ominaisuuksia, kuten Gaming Mode 2.0. Koemme, että mobiilipelaamisen edistäminen Suomessa on meille luonnollinen asia, sillä se tuo yhä useammalle mahdollisuuden pelata, kertoo maajohtaja Tuomas Lampén OnePlusilta.

Karsintakiertue kestää kahdeksan viikkoa, ja osakilpailut pelataan Elisan myymälöissä ympäri Suomea Helsingistä Jyväskylään. Karsinnat käynnistyvät torstaina 6.9. Turussa. Kiertue huipentuu finaaleihin, jotka pelataan marraskuun alussa järjestettävässä GameXpossa Helsingin Messukeskuksessa. Kaikki kiertueen osakilpailut sekä finaali näytetään suorana Elisa Viihde Sport -kanavilla ja Elisa Viihde Sportin Twitch-kanavalla.

Kiertue toteutetaan yhteistyössä meSportsin kanssa, joka on Suomen suurin mobiilispelaajien yhteisö. Myös tarkat tiedot turnauksen aikataulusta löytyvät heidän sivuiltaan.

Kiertueen ensimmäiset 500 osallistujaa sekä 100 finaaleihin tiensä raivaavaa pelaajaa saavat palkinnoksi liput GameXpo-tapahtumaan. Kiertueen karsintapeleissä pelaajat voivat käyttää joko omia tai OnePlusin tarjoamia lainapuhelimia. Finaalissa pelataan OnePlusin tarjoamilla turnauspuhelimilla.

On upeaa rakentaa ja kehittää yhdessä pelaajayhteisöjen kanssa mobiilipelaamisen kulttuuria Suomessa. Elisa Viihde Sport tavoittaa suuren joukon suomalaisia, ja sen kautta voimme jakaa e-urheilun tunnelmia ja menestystarinoita sekä uudenlaista urheilusisältöä laajalle yleisölle. E-urheilu täydentää hienosti kotimaisen urheilun tarjontaamme, Elisa Viihteen urheilu- ja maksu-tv-liiketoiminnasta vastaava Mika Lepistö toteaa.

Artikkelikuva: Otto Jahnukainen – meSports.fi