Ence eSports on voittanut Vectorama LAN-tapahtumassa järjestetyn Overwatch eSM-osakilpailun. Loppuottelussa Ence kaatoi Helsinki Redsin 3-0. Voittonsa myötä Ence pääsee pelaamaan eSM-finaaliin Assembly Summer 2017 tapahtumaan.

Vectoraman Overwatch-turnaus jouduttiin pitämään kokonaisuudessaan perjantaina tänään alkavien Overwatch Contenders season Zero karsintojen vuoksi. Lisäksi turnausformaattia jouduttiin rukkaamaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi, kun kilpailuun osallistui vain viisi joukkuetta.

Turnauksessa pelattiin round robin -lohkovaihe, minkä jälkeen kaksi parasta joukkuetta etenivät finaaliin. Lohkovaiheessa Ence oli suorastaan häkellyttävän ylivoimainen sillä joukkue ei hävinnyt karttaakaan. Eikä niin käynyt finaalissakaan.

Ottelun jälkeen joukkueen kapteeni Ville “Trickwide” Saastamoinen sanoi ottelun olleen tiukka murskalukemista huolimatta. Saastamoisen mukaan voitto irtosi omaa peliä pelaamalla.

— Ansaittu voitto meille, Trickwide iloitsi pelin jälkeen.

Joukkueen kapteeni ja support Trickwide. Kuvaaja: Ville-Veikko Vähäaho

Joukkueen valmentaja Samuli “elfi” Sihvonen kertoi valmistautumisen avainasemassa Encen menestyksen takana.

— Vihdoinkin työnteko tuottaa tulosta. Meillähän oli viikon bootcamp ennen kuin tultiin tänne. Siitä jäi tosi positiiviset fiilikset. Todella hyvin mielin tultiin tänne.

Myös pelaajavaihdoilla on ollut suuri rooli joukkueen kehittymisessä.

— No pakko myöntää, että meillähän on ollut näitä pelaajavaihtoja, jotka ovat vieneet joukkuetta eteenpäin. Muutokset ovat tällä kertaa auttaneet meitä.

Kapteeni Tricwide oli samoilla linjoilla.

— Ollaan pracatty todella paljon ja käyty bootcampilla. Vaikkakin ekaa kertaa nähtiin nää kaks meidän uutta kaveria, Cali ja rCk, niin heti henkilökemiat kohtas. Meillä on hyvä tiimi nyt ja kaikki saavat paljon uusia ideoita.

Seuraavaksi Encen voi nähdä pelaamassa Contender Season Zero -karsinnoissa. Joukkueen tavoitteenna on luonnollisesti päästä kahdeksan parhaan joukkoon ja päästä mukaan Contenderiin.

— Ei me kuitenkaan todennäköisesti olla pettyneitä, jos me pudotaan siinä lähellä top kasia jollekkin todella hyvälle joukkueelle, Saastamoinen toteaa.

Muuten joukkueen kesä menee harjoitellessa Assemblyä varten.

— Varmati pidetään bootcamp vielä tuossa ennen Assemblyjä, Sihvonen kertoo.

Lopputulokset

  1. Ence eSports — eSM-finaaliin
  2. Helsinki REDS — 1110 €
  3. RYNNÄKKÖVIIKSET — 555 €
  4. Aces — 555 €

Ence eSportsin vastustaja selviää verkossa pelattavan toisen eSM-osakilpailun myötä.