Suomen suurin e-urheiluorganisaatio ENCE eSports ja jääkiekkoseura Lahden Pelicans aloittavat yhteistyön. Yhteistyön seurauksena Pelicans tukee ENCEä esimerkiksi markkinoinnissa, myynnissä ja tapahtumatuotannossa.

Pelicansin toimitusjohtajan Tomi-Pekka Kolun mukaan Pelicans on yhteistyön kautta etuoikeutetussa asemassa.

E-urheilu on nopeasti kasvava ala. Esimerkit maailmalta näyttävät, että e-urheilun tulevaisuus on valoisa. Moni urheiluseura on lähtenyt jo alalle mukaan”, Kolu kommentoi.

ENCEllä on tarve saada toimintaa suuremmaksi ja ammattimaisemmaksi, mikä johti tähän yhteistyöhön. Tämän jälkeen pystymme toimimaan ammattimaisena urheiluorganisaationa”, ENCEn toimitusjohtaja Petri Hämälä ylisti organisaatioiden lehdistötilaisuudessa.

Pelicans on Helsingin IFK:n ja Porin Ässien jälkeen Suomen kolmas jääkiekkoseura, joka lähtee e-urheiluun mukaan.

ENCEllä on tällä hetkellä huippujoukkue Rainbow Six: Siegessä,  Overwatch-joukkue, kaksi Hearthstone-pelaajaa sekä Starcraft-ammattilainen Joona ”Serral” Sotala.

 

ENCE palaa Counter-Strikeen, Allu solmi kahden vuoden sopimuksen

ENCEn ja Pelicansin lehdistötilaisuudessa julkistettiin myös ENCEn paluu Counter-Strike: Global Offensiven pariin. Joukkueen ensimmäinen hankinta on Suomen tunnetuimpiin kilpapelaajiin kuuluva Aleksi ”allu” Jalli, jonka kanssa ENCE on tehnyt kahden vuoden mittaisen sopimuksen.

Vuoden alussa joukkuetta vaille jäänyt Jalli on edustanut urallaan muun muassa maailman kärkijoukkueita Ninjas in Pyjamasia, FaZe Clania ja OpTic Gamingia. ENCEssä hän pelasi viimeksi vuonna 2016.

Odotan innolla sitä, että pääsen jälleen edustamaan ENCEä ja Suomea. Olemme pystyneet luomaan joukkueen, jossa on Suomen lupaavimpia ja taitavimpia pelaajia. Toivon, että pystymme todistamaan, että Suomi voi olla yksi pelin kärkimaista”, joukkueen kapteenina toimiva Jalli kommentoi ENCEn tiedotteessa.

Vuonna 2016 Jallin johtaman suomalaisjoukkueen asettamat tavoitteet eivät toteutuneet, ja Suomen tähtipelaaja lähti maailmalle FaZe Claniin. ENCEn Counter-Strike-joukkue hajosi lopulta alkuvuonna 2017, minkä jälkeen joukkueella ei ole ollut edustusta Counter-Strikessä.

Joukkueen muut pelaajat julkistetaan tulevien viikkojen aikana. Joukkueen tavoitteena on syksyllä järjestettävä Counter-Striken Major-arvoturnaus, jonka järjestää FACEIT.

Lähde: ENCE, ENCE Kuvalähde: ENCE