Suomalaisen eurheilu-organisaation ENCEn CS:GO-joukkue on löytänyt tiensä kahdeksan parhaan joukkoon Kiinassa, Shanghaissa käytävässä turnauksessa. Kyseessä on viime lauantaina alkanut 7. kauden Starseries & i-League -turnaus, jossa voittopottina on 500 000$. Turnauksen voittajajoukkue kuittaa tästä itselleen puolet.

ENCE voitti kyseisen turnauksen edellisen, kuudennen kauden, viime lokakuussa peitotessaan finaalissa IVY-maiden Vega Squadronin (uutinen). ENCE puolustaakin nyt mestaruustitteliään muilta sitä tavoittelevilta joukkueilta. Turnaukseen osallistuneista 16 joukkueesta jäljellä on enää 8. Nämä joukkueet ovat ruostalainen Fnatic, australialainen Renegades, ukrainalainen Natus Vincere, ranskalainen Team Vitality, pohjois-amerikkalainen NRG Esports, tanskalainen North, ruotsalainen Ninjas in Pyjamas sekä ENCE.

Kaikki turnauksen ottelut ovat finaalia lukuun ottamatta ”paras kolmesta”-otteluita (finaali ”paras viidestä”) ja sen alkuvaiheen ottelut päättyivät eilen. ENCE suoriutui alkuvaiheesta ilman sen suurempia ongelmia. Joukkue peittosi venäläisen Team Spiritin, kiinalaisen Vici Gamingin ja eurooppalaisen Faze Clanin. Ainoan tappion suomalaiset kärsivät kohdatessaam Team Vitalityn. Ottelu oli tiukka ja päättyi lopulta kolmannessa kartassa 16-13 Vitalityn eduksi.

Seuraavaksi ovat vuorossa turnauksen pudotuspelit. ENCE kohtaa ensimmäisenä tällä hetkellä maailman neljänneksi parhaan joukkuen, Natus Vinceren (NaVi). Vaikka ENCE voittikin NaVin näiden edellisessä kohtaamisessa, ei vastus tule olemaan helppo. NaViin kuuluu muun muassa maailman parhaaksi CS:GO-pelaajaksi viime vuonna ristitty 21-vuotias Oleksandr ”S1mple” Kostyliev. S1mple on ollut pelottavan hyvässä vireessä myös tässä turnauksessa.

 

Lauantaina ENCEä vastaan asettuu maailman paras, Natus Vincereä edustava Oleksandr ”s1mple” Kostyliev.

 

Toistaiseksi turnauksen yllättäjänä on toiminut naapurimaatamme Ruotsia edustama Fnatic. Organisaation CS:GO-joukkue ei ole juuri menestynyt viimeisen vuoden aikana käymissään turnauksissa. Nyt joukkue on kuitenkin mukana pudotuspeleissä. Se yllätti kaikki peitotessaan jokaisen vastuksensa turnauksen ensimmäisessä vaiheessa 3-0 häviämättä yhtäkään ottelua. Edestä kaatui muun muassa yksi turnauksen ehdottomista ennakkosuosikeista, NRG Esports 2-0.

Turnauksen pudotuspelit alkavat huomenaamulla, kun NRG kohtaa Team Vitalityn. ENCE kohtaa Natus Vinceren lauantaina kello 07:00 alkavassa ottelussa. Turnauksen finaali pelataan sunnuntaina kello 11:00. Tule sinäkin kannustamaan ENCE voittoon! Otteluita voit seurata sen järjestäjän omalta Twitch-kanavalta tai Elisa Viihteestä.

 

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: Starladder(1), Starladder(2)