Voitolla turnauksensa Shanghaissa aloittanut ENCE kohtasi toisessa ottelussaan muutamaa pykälää korkeammalla maailmanlistalla majailevan mousesportsin. Ensimmäisen ottelun voitto toi suomalaisille ensimmäisen pudotuspelipaikan Miikka ”suNny” Kempin liityttyä joukkueeseen. Ottelun sävelet olivat selvät, voittaja jatkaa suoraan välieriin ja häviäjät jatkavat turnaustaan puolivälierissä. Aiemmin joukkueet ovat kohdanneet kahdesti 2018 ja ENCE voitti silloin molemmat ottelut. 

ENCE valitsi omaksi kartakseen Miragen ja jatkoi samanlaisia otteita, joita jo eilen nähtiin kiinalaista ViCiä vastaan. Jere ”sergej” Salo näytti, miksi hän oli ehdolla vuoden tulokkaaksi Esports Awards 2019 -gaalassa. Ensimmäissä kartassa nuori suomalainen saalisti yhteensä 26 tappoa. Mousesportsilta ei tuntunut löytyvän lääkkeitä ENCEn pysäyttämiseen, kartan mennessä suomalaisille 16-8. Vastustajien virolainen Robin ”ropz” Kool oli pirteällä pelipäällä, mutta jäi Miragessa ilman tiimiläistensä tulitukea.

Toisessa kartassa ENCEn peli ei sitten lähtenytkään yhtä mallikkaasti rullaamaan. Mousesports voitti ensimmäisen puolikkaan todella selvästi 11-4. Terroristi-puolelle päästyään ENCE aloitti raivokkaan takaa-ajon, mutta ero oli lopulta liian iso ja mouse otti voiton lopulta luvuin 16-11. Sergej tuntui vaipuvan toisessa kartassa täysin uneen K/D suhteen ollessa -9.

Ottelun ratkaisua lähdettiin selvittämään kolmannesta Dust2 -kartasta. Mouse aloitti viimeisen kartan vahvasti mennen nopeasti 5-2 johtoon. ENCE kuitenkin vastasi tähän voittaen seuraavat neljä kierrosta. Tauolle lähdettiin tiukassa 8-7 tilanteessa mousesportsille. Toisella puolella ENCE oli jälleen pitelemätön ja rullasi lopulta selvään 16-11 kartta ja 2-1 otteluvoittoon (16-8 Mirage, 11-16 Inferno, 16-11 Dust2). 

Näin vahvaa ENCEä ei olla nähty pitkiin aikoihin. Suomalaisjoukkueella on nyt hengähtämisen paikka, sillä pelit jatkuvat vasta sunnuntaina välierissä. Välierävastus selviää vasta lauantaina puolivälierien päätyttyä. Vastaan tulee joko ViCi, AVANGAR tai MIBR.

 

Lähde: HLTV Kuvalähde:esl