Valmennusleirillä kartoitetaan sekä pelaajien henkinen, että fyysinen puoli kokonaisvaltaisesti ja pyritään korjaamaan puutteita. Kartoitus tapahtuu mm. Firstbeat-tekniikalla, jossa sydämen jatkuvalla sykevalvonnalla luodaan henkilökohtainen kartta pelaajien stressi-, harjoittelu- ja unitilanteista. Leirin päätarkoituksena on kuitenkin CS:GO harjoittelu joukkueena ja valmennuksen muut aktiviteetit rakentuvat sen ympärille.

Valmennusleiri on osa SEUL ry:n ja Suomen Urheiluopiston pilottiprojektia, jonka tarkoituksena on löytää uusia yhteistyökanavia perinteisen ja elektronisen urheilun välille. Aiemmin tänä vuonna SEUL ry lähetti Starcraft 2 pelaaja Samuli Sihvosen suorittamaan valmentajan ammattitutkintoa Vierumäen urheiluopistoon.

ENCE:n kapteeni Aleksi ”allu” Jalli kuvasi ENCE:n tiedotteessa odotuksiaan valmennusleiristä toteamalla, että harjoitteluympäristö tulee olemaan täysin erilainen, mihin he ovat aiemmin tottuneet. Hän haluaa kuitenkin mielellään nähdä, mitä aktiviteetteja valmennuskeskuksessa on joukkuetta varten valmiina ja kuinka ne tulevat auttamaan ENCE:ä eteenpäin.

Lähteet: ENCE, SEUL