ENCE on julkaissut viimein tietoa CS:GO-joukkueensa nykytilasta. Lokakuussa ENCE ilmoitti, että Jani ”Aerial” Jussila jää sairaslomalle. Tällä viikolla uutisoimme, että turnausjärjestäjän sivuilta löytyi tietoa rosterin puuttuvasta viidennestä pelaajasta. Tietoa, jota organisaatiot eivät kuitenkaan olleet vahvistaneet.

ENCEn torstaina julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että organisaatio on ostanut Joonas ”doto” Forssin ulos HAVUsta ja tehneet hänen kanssaan kaksivuotisen sopimuksen.

– Haluamme pitää pelaajakokoonpanomme ja valmennustiimimme suomalaisena, joten oli itsestään selvää, että etsimme viidettä pelaajaa suomalaisista CS-pelaajista, kommentoi tiedotteessa ENCEn General Manager Niklas ”Willkey” Ojalainen.

ENCEn julkaisemassa esittelyvideossa Forss kertoo aloittaneensa kilpailullisen CS:GO:n pelaamisen vakavammin vuonna 2015. Ennen siirtoaan HAVUun syyskuussa 2019 Forss pelasi KOVA Esportsin riveissä.

– Oli vaikea päätös lähteä joukkueesta, jonka kanssa olen pelannut vuoden, mutta näen sen välttämättömäksi urani jatkuvuuden kannalta, Forss kommentoi.

Videolla Forss kertoo tarjouksen tulleen hänelle yllätyksenä.

– Osasin odottaa, että jotain vaihdoksia saattaisi olla tulossa, mutta en välttämättä arvannut, että se olisin juuri minä.

Vaikka Forss on ehtinyt uransa aikana pelata useampaa pelipaikkaa pelinrakentajasta kärkipelaajaan, ei hänen roolituksensa tule siirron myötä juurikaan muuttumaan.

– Olen yksin siellä toisella puolella karttaa lurkkailemassa ja CT puolella ankkuroin toista pommipaikkaa.

Forss pääsee todelliseen tulikokeeseen heti ensimmäisessä pelissään. Perjantaina 13. marraskuuta vastassa IEM Peking-Haidian -turnauksessa on maailman listan kolmonen, neljä Major-turnausta voittanut tanskalainen Astralis. Lohkovaiheen ensimmäinen peli pelataan paras kolmesta tyylillä.

– Olen mielestäni ymmärtänyt hyvin, kuinka joukkuepelaaminen toimii. Mielestäni henkilökohtainen suorittamiseni voisi olla vielä parempaa, Forss sanoo.

Lähde: ence.gg