Suomalaisen e-urheiluorganisaation ENCE eSportsin Overwatch-joukkue on jättänyt pysyvän jäljen lajin paikallisskeneen. Suomenmestaruuden lisäksi joukkue on tuttu kasvo monista paikallisturnauksista, joissa se on usein päätynyt ottamaan mittaa Suomen ykkösjoukkue Team Gigantin kanssa.

Näistä saavutuksista huolimatta ENCE ilmoitti tänään päästäneensä nykyiset Overwatch-pelaajansa vapaille markkinoille. Vuodenvaihteen rosterimuutosten myötä joukkueen tavoitteena oli ansaita paikka Euroopan Overwatch Contenders -turnauksessa Open Divisionin karsintojen kautta. Tällä hetkellä ENCE seisoo Open Divisionin tilastoissa lukemin 7-6, mikä tarkoittaa ettei heillä ole mahdollisuuksia päästä Contendersin toiselle turnauskaudelle.

”Olemme nähneet kehitystä yksilötasolla, mutta joukkueen synergia on ollut ongelma, jota emme ole kyenneet korjaamaan. Aikomuksenamme on jatkaa Overwatchin parissa ja rakentaa uusi, Contenders-tasoinen joukkue. Aikanaan tiedämme, tulemmeko jatkamaan täydellä suomalaisrosterilla vai täytyykö meidän suunnata katseemme Eurooppaan”, kommentoi ENCEn toimitusjohtaja Petri ”Procyon” Hämälä.

ENCE on siis yhä sitoutunut Overwatchiin, mutta sanoo uudelleenarvioivansa lähestymistapaansa jatkoa varten.

Lähde: ENCE Kuvalähteet: ENCE, Blizzard