ENCE kohtasi brasilialaisjoukkue MIBRin varhain sunnuntaiaamuna CS:GO Asia Championships 2019 -turnauksessa Kiinan Shanghaissa. Tämä oli ENCEn ensimmäinen playoff-ottelu Miikka ”suNny” Kempin liityttyä suomalaiskokoonpanoon ja sen panoksena oli paikka turnauksen finaaliin.

Suomalaiset selvittivät tiensä välieriin voittamalla ensin ViCin 2-0 ja tämän jälkeen mousesportsin 2-1. MIBR joutui hakea vauhtia puolivälieristä, jossa voitto AVANGARista tarkoitti brasilialaisille välieräpaikkaa.

Ensimmäisessä kartassa joukkueet kohtasivat MIBRin valitsemassa Trainissa, johon suomalaisjoukkue sai loistavan alun ja puolia vaihdettiin ENCEn 11-4 johdossa. Tämän jälkeen alkoi Gabriel ”FalleN” Toledon show. CS-konkari oli uskomattoman tehokas AWP:lla, eivätkä ENCEn pelaajat onnistuneet vastaamaan tulitukseen. MIBR tuli takaa ohi ja voitti kartan lukemin 14-16.

Toisena karttana pelattiin ENCEn valitsema Mirage, jonka suomalaiset aloittivat T-puolella. ENCE onnistui saamaan tärkeät 8 kierrosvoittoa ja puolet vaihdettiin tilanteessa 8-7. Toinen puolisko jatkui tiukkana, mutta ENCE ei ollut valmis päättämään turnaustaivaltaan ja joukkue jyräsi 16-11 karttavoittoon. Miikka ”suNny” Kemppi paransi otteitaan huomattavasti Trainista ja oli Miragen tehokkain pelaaja K/D:n ollessa 25-17.

Kun kahden ensimmäisen kartan aikana ottelulle ei voittajaa löydetty, vauhtia haettiin kolmannesta ja ratkaisevasta Overpass-kartasta. ENCE aloitti kolmannen kartan T-puolella, jossa he pelasivat todella loistavaa hyökkäyspeliä ja puolia vaihdettiin ENCEn 11-4 johtotilanteessa. Toisella puoliskolla suomalaisilla oli vaikeuksia laittaa peli pakettiin, mutta onnistuivat siinä lopulta kartan päättyessä ENCEn 16-10 voittoon ja koko peli 2-1 (Train 14:16, Mirage 16:11, Overpass 16:10).

ENCEn finaalivastustaja selviää toisesta välieräottelusta, jossa vastakkain ovat TYLOO vs. mousesports, joka HLTV:n mukaan alkaa noin klo 10:50. Finaaliottelu on merkitty alkavaksi klo 13.00, mutta riippuen toisen välieräottelun kestosta, se saattaa hiukan myöhästyä nykyisestä aikataulusta.

Finaalin voittajajoukkue saa 250 000 dollaria palkintorahaa, kun taas toiseksi tullut 100 000 dollaria. ENCElle hävinnyt MIBR jäi 3.-4. sijalle ja korjaa 50 000 dollaria matkaansa.

Lähde: HLTV

Kuvalähde: esl