Ottelun lähtökohdat olivat selvät. Voitolla pelit jatkuvat, häviöllä kotiin. Voittaja pelaa decider-ottelun Liquid – G2 ottelun häviäjää vastaan. 

Vastassa oli turnauksen suurin altavastaaja yhdysvaltalaisjoukkue eUnited, joka vahvistui hiljattain uudella pelaajalla Ryan ”freakazoid” Abadirilla, jolta löytyy kokemusta hyvistä joukkueista. eUnitedissa pelaa myös tuoreen hankinnan velipoika Austin ”Cooper-” Abadir. Jenkkijoukkue hävisi illan ensimmäisensä Liquidille ja joukkueet kohtaavat, koska myös ENCE hävisi ensimmäisen ottelunsa ranskalaiselle G2lle.

Ensimmäinen kartta oli eUnitedin valitsema overpass, jossa heidän voittoprosenttinsa oli noin 66% viimeiseltä kolmelta kuukaudelta. Kartta aloitettiin ENCEn komennossa, jossa suomalaiset johtivat jo 1-9. Lyhyelle tauolle mentiin 5-10 lukemissa, kun eUnited sai hiukan pelin juonesta kiinni. ENCEn pelistä oli edelleen havaittavissa paljon virheitä ja aika ajoin peli oli molemmin puolin aika kaoottista. Lopulta ENCE voitti kartan 12-16, mutta eUnited osoitti, että he ovat vakavasti otettava joukkue.

Toinen kartta oli ENCEn valitsema train, jossa he ovat kolmen edellisen kuukauden aikana voittaneet kaksi ja pelanneet kerran tasan. Kartan ensimmäinen puolisko mentiin tasaisissa merkeissä ENCEn pelatessa terroristi-puolta. Puolia vaihdettiin tiukassa eUnitedin johdossa 8-7. Toisella puoliskolla ENCE näytti turnauksessa ensimmäistä kertaa hyvältä joukkueelta ja voitti puoliskon 2-9, koko kartan 10-16 ja ottelun vaikeuksista huolimatta 0-2.

Vaikka jenkkijoukkue pystyi laittamaan suomalaiset tiukalle, heidän tiensä vie jo tässä vaiheessa laulukuoroon. Ottelun paras pelaaja tilastojen valossa oli nuori 17-vuotias suomalaispeluri Jere ”sergej” Salo, jonka rating lukema ottelun päätyttyä oli 1.28. 

 

ENCE pelaa tänään noin klo 21.35 ratkaisevan ottelun jälleen ranskalaista G2sta vastaan. Ottelussa on panoksena paikka lauantaina pelattavaan semifinaaliin.

 

26.9. ottelutulokset:

Liquid 2 – 0 eUnited

G2 2 – 0 ENCE

Astralis 2 – 0 OpTic

FaZe 0 – 2 Evil Geniuses

eUnited 0 – 2 ENCE

Liquid 2 – 1 G2

 

Tänään 27.9. pelattavat ottelut:

18:00 Astralis vs. Evil Geniuses

18:00 OpTic vs. FaZe

21:35 ENCE vs. G2

 

 

Lähde: HLTV

Kuvalähde: ENCE Esports