Suomen CS-skene on aiheuttanut viime aikoina paljon keskustelua, ja on herännyt myös huolta suomalaisen CS:GO:n tilasta. Suomen suurimman organisaation ENCEn CS:GO-joukkueesta ei löydy yhtäkään suomalaista pelaajaa, ja SJ ja hREDS ovat jättäytyneet pelistä pois, ainakin toistaiseksi. Suomalaisten pelaajapolkujen kehittämisestä on puhuttu paljon ja pitkään, ja nyt ENCE antaa oman osansa työhön: Organisaatio perustaa oman CS:GO-akatemiajoukkueen. Tarkoituksena on löytää uusia suomalaisia lupauksia ja maksaa näille pelaajille palkkaa.

Erilaiset akatemiajoukkueet ovat tuttuja varsinkin kansainvälisten organisaatioiden toiminnasta, eikä se ole Suomessakaan täysin uutta. Esimerkiksi vuonna 2019 HAVUlla oli akatemiatoimintaa, ja vuonna 2020 KOVA julkaisi kouluyhteistyönsä Alajärven Ammatti-instituutin kanssa, jonka opiskelijat pelaavat KOVAn akatemiajoukkueessa.

ENCEn nettisivuilla Niklas ”Willkey” Ojala kertoo, että akatemiaprojektia on suunniteltu jo pitkään, ja toiveena on, että tämä projekti tuottaa uusia huippupelaajia. Keskiössä ovat suomalaiset lupaukset, mutta tiedotteessa kerrotaan, että myös muista Euroopan maista tulevia lahjakkuuksia ollaan valmiita ottamaan mukaan.