IEM (Intel Extrem Masters) -turnausformaatti tekee jälleen paluun Chicagoon. Kyseessä on IEM:n yhdeksännen kauden toinen suurturnaus,  IEM XIV – Chicago, johon osallistuvista joukkueista kaksi ensimmäistä julkistettiin eilen. Nämä joukkueet tulevat olemaan Pohjois-Amerikkalainen Team Liquid ja suomalainen ENCE.

Maailman suurimman e-urheiluyhtiön ESL:n (Electronic Sports League) luotsaama turnaus pelataan heinäkuussa. Turnaukseen osallistuu kaiken kaikkiaan kahdeksan joukkuetta, neljä Euroopasta ja neljä Pohjois-Amerikasta. Kummankin alueen joukkueista kolme saa suoran kutsun turnaukseen ja yksi ansaitsee paikkansa omien kesäkuussa pidettävien alueellisten karsintapelien kautta. Turnauksessa on selvä ”Amerikka vs Eurooppa”-teema, jolla katsojia houkutellaan paikan päälle seuraamaan otteluita.

Turnauksen palkintopotissa on jaossa 250 000$, josta voittaja kuittaa itselleen puolet. Kyseessä on myös yksi Intel Grand Slam -formaatin toisen kauden turnauksista, jonka voittaja on askeleen lähempänä 1 000 000$ palkintopottia. Heinäkuussa pelattava turnaus alkaa sen lohkovaiheella, jossa joukkueet jaetaan kahteen eri lohkoon. Lohkon kaksi parasta etenevät turnauksen pudotuspelivaiheeseen. Kaikki turnauksen ottelut pelataan paras kolmesta -formaatilla.

ENCE on tällä hetkellä maailman ranking-listalla kolmantena samalla, kun Team Liquid pitää toista sijaa. Näiden lisäksi ei ole vielä tiedossa mitkä neljä muuta joukkuetta saavat suoran kutsun turnaukseen. Näitä voivat Euroopan joukkueista olla esimerkiksi maailman ykkönen, tanskalainen Astralis, tai viimeaikoina aivan uudenlaista peli-intoa saanut ruotsalainen Fnatic. Pohjois-Amerikkalaisista joukkueista todennäköisimmin ainakin NRG Esportsin voidaan olettaa saavan kutsun turnaukseen.

Kutsun saaminen jälleen yhteen suurturnaukseen on hyvä merkki ENCElle ja tätä kautta myös suomalaiselle e-urheiluyhteisölle. Suomalainen huippupelaaminen saa lisää näkyvyyttä ja ENCEllä on mahdollisuus kerätä lisää tärkeitä pisteitä noustakseen maailman parhaaksi CS:GO-joukkueeksi. Suomalaisfaneille uutinen on enemmän kuin tervetullut, sillä kyseessä on uusi mahdollisuus kannustaa suomalaispojat jälleen uuteen turnausvoittoon. Viimeisin turnausvoitto ENCEltä on peräisin vain kahden viikon takaa Madridista (uutinen).

IEM XIV Chicago -turnaus pelataan 18.-21. heinäkuuta. Ottelut alkavat aina illalla Suomen aikaa ja päättyvät myöhään aamuyöstä. Muista siis varata kalenteristasi paikka kannustushuudoille päästäksesi viettämään kesäöitä huippupelaamisen parissa. Turnauksen otteluita voit seurata järjestäjien Twitch-kanavalta.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: Starladder