Suomalaisen ENCEn Counter-Strike-joukkue sai suoran kutsun 2. heinäkuuta Saksassa, Kölnissä pelattavaan CS:GO-turnaukseen. Kyseessä on vuosittain järjestettävä legendaarinen ESL One: Cologne 2019. Turnaus järjestetään nyt sen kuudetta kertaa.

Turnaukseen osallistuu ENCEn lisäksi muun muassa maailman ranking-listan ykkönen tanskalainen Astralis sekä viime vuonna turnauksen voittanut ukrainalainen Natus Vincere. Mukana nähdään myös eurooppalainen Faze Clan, brasilialainen Made in Brazil sekä ruotsalaiset Ninjas in Pyjamas ja Fnatic. Kotimaisena vahvistuksena kutsun turnaukseen sai saksalainen BIG.

Puolet turnaukseen osallistuneista joukkueista on nyt tiedossa. Kahdeksan viimeistä joukkuepaikkaa täytetään myöhemmin kutsujen ja karsintapelien kautta. Yhteensä turnaukseen osallistuu 16 joukkuetta, jotka kaikki tavoittelevat isointa siivua sen 300 000$ palkintopotista.

Kyseessä on yksi maailman tunnetuimmista CS-turnauksista, joka lukeutuu myös Intel Grand Slamin toisen kauden turnauksiin. Kyseisessä formaatissa joukkeiden tavoitteena on voittaa neljä Intel Grand Slam -formaattiin lukeutuvista turnauksista niin, että voitot ovat kymmenen turnauksen säteellä toisistaan. Intel Grand Slamin voittava joukkue kuittaa itselleen miljoonan dollarin palkintopotin.

Kölnin kuusipäiväinen turnaus alkaa sen lohkovaiheella, jossa joukkueet kilpailevat kahdessa eri lohkossa double elimination -muodossa. Molempien lohkojen kolme parasta etenee turnauksen pudotuspeleihin.

ENCElle Cologne 2019 on matka ajassa taakse päin sen ensimmäiseen isoon CS-turnaukseen. Viime kesäkuussa joukkue voitti GG.BET Majestic -turnauksen ja ansaitsi täten paikan viime vuotisesta ESL One Cologne 2018 -turnauksesta. Täällä ENCEllä oli mahdollisuus päästä ensimmäistä kertaa pelaamaan isolla lavalla yleisön edessä. Joukkue taipui kuitenkin Na’Vin käsittelyssä alemman luokan finaalin ratkaisevassa ottelussa ja yleisön edessä pelaaminen jäi vain haaveeksi.

Nykyinen ENCE on eri joukkue kuin mitä se oli vajaa vuosi sitten. Heinäkuussa tulemme toivon mukaan näkemään juuri sitä pelaamista, joka on nostanut joukkueen kuluneen vuoden aikana yhdeksi maailman parhaista. Nähtäväksi jää, kuinka paljon siimaa Kölnissä annetaan, ennen kuin matto vedetään alta.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: Starladder, ESL